www.zelda-sajten.com
Historia

Historia

I Zelda spelens värld finns åtskilliga historier och legender om hur världen skapats, en viss pojkes (läs: Link) hjätedåd och mycket mer. I denna sektion av hemsidan kan du hitta några få utvalda historier kring Zelda spelens mytomspunna värld, så håll till godo...

Hyrules skapelse

Innan livet började, innan världen fått sin nuvarande form, steg tre gyllene gudinnor ner i det kaos som skulle bli landet Hyrule. Det var Din, kraftens gudinna, Nayru, vishetens gudinna och Farore, modets gudinna.

Din skapade marken med sina starka armar. Nayru spred sin klokhet över landet och sådde rättvisans frön. Farores andedräkt skapade alla livsformer som skulle lyda lagen.

De tre mäktiga gudinnorna återvände till himelen och lämnade efter sig den gyllene, heliga Triforce. Den gyllena triangeln som innehåller deras krafter.

Hyrules skapelse
Klicka på bilden för att se videon.

Triforce blev förseglad och gömd i Sacred Realm i förbindelse till Hyrule. Legenden säger att vem som helst som håller Triforce kan få sina önskningar sanna, men bara om han har den perfekta balansen mellan de tre krafterna, styrka, visdom och mod. Om någon utan den rätta balansen lägger händerna på Triforce, så splittras den i tre delar. Den person som rör Triforce får då den kraft som han/hon mest har och tror på. De två andra delarna får de två som utav ödet väljs ut för att representera den kraft de besitter och tror på. Den person som bär Triforce eller en del av den, blir igenkänd på Triforce symbolen på han/hennes hand.

Hur Link hamnade i Kokiri Forest

Links förmyndare

Innan kungen hade enat Hyrule, så var det ett våldsamt krig. En dag, flydde en mamma av den hylianska rasen och hennes bäbis från krigets eldar in i den förbjudna skogen. Mamman var svårt skadad. Hennes enda val var att förlita sitt barn till Deku trädet, skogens skyddande ande. Deku trädet kunde känna att det var ett barn av ödet, som skulle påverka hela världen, så han tog med honom in i skogen. Efter modern gick bort, blev barnet klassad som en Kokiri. Sedan återstod väntan på ödets dag...

Prolog (The Wind Waker)

The Wind Waker - Prolog
(Klicka på bilden för att se videon.)

Det här är blott en av legenderna folk pratar om. För länge sedan, existerade det ett kungadöme där en gyllene kraft låg gömd. Det var ett blomstrande land välsignat med gröna skogar, höga berg och fred.

Prolog
Men en dag, en man med stor ondska hittade den gyllene kraften och tog den för sig själv. Med dess styrka på hans kommendering, spred han mörker över kungadömet. Men sen, när allt hopp hade dött och undergångens timma var nära.

Prolog
En ung pojke klädd i grönt uppenbarade sig från ingenstans. Med hjälp av bladet av ondskans bane, körde han iväg den onde och gav landet ljus. Den här pojken, som var känd för att resa genom tiden för att rädda land, var känd som hjälten av tid (the hero of time).

Prolog
Sagan om pojken berättades från generation till generation tills den blev legend. Men då, när en kraftig vind började blåsa över kungadömet. Den stora ondskan som alla trodde hade blivit förseglad för alltid av hjälten, återkom för att förstöra kungadömet.

Prolog
Folket bad för en ny hjälte, men de fick ingen. Och så bröts sig ondskan fri och förstörde kungadömet. Bara få valda av ödet överlevde.

Prolog
Minnet av kungadömet försvann, men legenden överlevde på vindens andetag. På en viss ö, blev det en sedvana att klä pojkar i grönt när de blev en viss ålder.

Prolog (Majora's Mask)

Majora's Mask - Prolog

I landet Hyrule, ekar det en legend. En legend kärt omhållen av den kungliga familjen, som berättar om en pojke.

En pojke, efter att ha bekämpat ondskan och räddat Hyrule, kröp iväg från landet som hade gjort honom till en legend.

Färdig med striderna som han en gång utkämpade genom tiden, gav han sig iväg på en resa. En hemlig och personlig resa.

En resa i sökandet efter en älskad och ovärderlig vän.

En vän som han delade vägar med, när han slutligen fulländade sitt hjältemodiga öde och tog sin plats bland legenderna.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload