www.zelda-sajten.com
Bossar

Bossar

Här kan du hitta lite hjälp med hur man klarar bossarna i Twilight Princess. Det är nu ett tag sedan jag spelade Twilight Princess, men jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg. Om det är något jag har missat eller om du vet något knep jag inte känner till på någon boss, så får du gärna maila mig och informera om vad det är så kanske jag lägger till det.

Diababa
Twilit Parasite: Diababa

När du kommer in i rummet kommer du mötas av två stycken gigantiska köttätande växter (Deku Babas). Använd din Gale Boomerang för att först låsa siktet på en bombplanta och sedan lås siktet på en av de köttätande växterna. Skjut nu iväg boomerangen och den träffade växten kommer att åka ner i vattnet igen. Upprepa samma sak på det andra huvudet. Nu när båda har åkt ner i vattnet kommer de komma upp igen med en tredje som har ett öga i sin mun, som du kanske förstått är det den du ska koncentrera dig på nu i fortsättningen. Eftersom bombplantorna nu försvunnit kommer babianen som du tidigare mött åka från sida till sida med en bombplanta i fötterna. Ta fram boomerangen och lås siktet på bombplantan i babianens fötter och sedan låser du siktet på huvudet i mitten. Skicka nu iväg boomerangen och mittenhuvudet kommer att falla ned och öppna sig. Slå nu på dess öga så mycket du kan. Återupprepa nu denna process två gånger till, och du kan stå långt bak i rummet för att undvika att bli skadad. När du återupprepat det hela två gånger, kommer bossen att vara besegrad och du har erhållit din första bit Fused Shadow och en hjärtbehållare.

Fyrus
Twilit Ignitus: Fyrus

Ja på den här bossen kan man säga att det finns två sätt att gå tillväga på, men jag kommer bara gå igenom det vanliga. Fyrus svaga punkt är som ganska tydligt hans lysande sten i pannan. Håll dig i kanterna och spring bort från honom. När du får lite andningsrum ska du ta fram pilbågen och skjuta han på hans rödlysande sak i pannan. Han kommer nu hålla sig för pannan och vandra runt. Spring fram och greppa tag i en av hans kedjor och sätt på dig järnskorna. Du ska nu dra i kedjan så att han ramlar omkull och när du lyckats med det ska du slå han på hans rödlysande sten i pannan med svärdet. När han väl reser sig upp kan du springa bort en bit för att sedan sikta med pilbågen igen o.s.v. Återupprepa denna process tills du har erhållit din andra del Fused Shadow och en ytterligare hjärtbehållare.

Morpheel
Twilit Aquatic: Morpheel

Till en början med kan jag säga att det här är en väldigt rolig och lätt boss. När du nu i början har järnskorna på dig, kan jag rekommendera att du håller lite distans till bossen, men tillräckligt för att Clawshota ögat när det kommer i närmaste tentackel. Som du ser är det ett öga som åker omkring i några tentackler. När det kommer tillräckligt nära ska du använda Z/L targeting och sedan skjuta på ögat med din Clawshot. Nu åker ögat ut till dig och du ska slå på det med svärdet. Upprepa det här några gånger och om du blir fångad, ta av dig järnskorna. Efter ett tag kommer bossen att avslöja hela sin skepnad. Ta av dig järnskorna nu och simma efter bossen och håll dig bakom huvudet. Som du ser har den ett öga på ovansidan av sin kropp. När du kommer tillräckligt nära ögat, använd Z/L targeting och din Clawshot för att komma ännu närmare. Slå nu på ögat så många gånger du hinner. Återupprepa denna process några gånger och du har erhållit den sista biten Fused Shadow och en ytterligare hjärtbehållare.

Stallord
Twilit Fossil: Stallord

När du kommer in i rummet, så kommer Zant att sätta liv i en döskalle. Åk nu runt med din Spinner och använd den för att attackera bossens "hals". Efter några träffar kommer den här fasen att vara avklarad. Använd din Spinner för att resa pelaren i mitten upp ur sanden. När du väl gjort det kommer döskallen vakna till liv och putta ner dig. Du kommer nu upptäcka att det finns spinnerspår på arenaväggen och pelarens vägg. Använd din Spinner på pelarens spår för att börja åka uppåt. Döskallen kommer nu försöka attackera dig på din uppåtfärd, men undvik hans attack genom att hoppa till andra sidan när han väl är på G med sin attack. När du kommit tillräckligt nära huvudet hoppar du ut igen med Spinnern, men den här gången träffar du huvudet som kommer att falla ner till marken. Slå nu på huvudet med svärdet. Återupprepa denna process, men observera att det kommer komma taggiga Spinners i spåren som du måste undvika genom att hoppa till andra sidan. När du väl besegrat bossen, kommer du kunna gå till Mirror Chamber och du har givetvis också erhållit en ytterligare hjärtbehållare.

Blizzeta
Twilit Ice Mass: Blizzeta

Till en början när bossen förflyttar sig i rummet ska du bara slå på den med din Ballchain. Undvik eller döda de isdjur hon framkallar och fortsätt försök träffa henne med din Ballchain tills denna fas är avklarad. Nu kommer hon använda sig av massa stora istappar. Spring bara runt i rummet och använd gärna isen som spegel för att se hur saker och ting ligger till. Först kommer hon släppa istapparna efter dig medan du springer. När hon väl släppt den sista, så försök slå sönder några av dem med din Ballchain innan de åker upp igen. Hon kommer nu använda dem som en cirkel för att försöka ringa in dig när hon släpper dem. Använd isen för att se var du kan fortast möjligast kan springa ut ur cirkeln. Om du inte tidigare förstört en istapp, så får du fort göra det nu och ta dig ut innan hon dunsar ner på dig. När du är ute ur cirkeln och hon väl dunsat ner ska du slå på henne med din Ballchain. Återupprepa detta tills bossen är besegrad och du har erhållit den andra spegelbiten och en ytterligare hjärtbehållare.

Armogohma
Twilit Arachnid: Armogohma

Detta är en väldigt lätt boss. Hon kommer släppa ner minigohmas som du kan döda för hjärtan och pilar. Hon kommer även skjuta någon slags laserstråle, som du behöver undvika. Hur som helst, när hon öppnar ögat ska du skjuta på det med en pil, så hon ramlar ner från taket. Sedan ska du använda Dominion Rod på en staty i rummet och slå med din stav, så att statyn också slår och träffar bossen. Hon sticker nu upp i taket igen och det är bara upprepa tidigare process ca två gånger till. Efter det kommer hon bara bli ett öga med massa minispindlar som springer omkring. Då behöver du bara skjuta på det med pilbågen några gånger eller som jag mangla skiten med Spinnern. Du har nu fått den tredje spegelbiten och en ytterligare hjärtbehållare.

Argorok
Twilit Dragon: Argorok

Detta är min personliga favoritboss. Till en början ska du försöka använda Clawshot på hans svans och sedan sätta på dig järnskorna, så han faller ner i marken och tappar lite av sin armor. För att få tag i svansen kan du Clawshota dig uppåt mellan de fyra pelarna och sedan kommer han stanna ungefär i mitten flygandes för att förbereda en attack mot dig, då kan du skjuta på hans svans med Clawshoten samtidigt som du har dina järnskor på. Återupprepa detta tills han har tappat sin armor och du kan se hans svaga punkt på ryggen. Det börjar nu regna vilket får en cirkel av sådana här flygande växter att resa sig upp ur marken. Cirkeln av flygande växter kommer att vara ovanför de fyra pelarna. Nu får du Clawshota dig mellan pelare till pelare för att komma högre upp. När du kommit så högt upp att du har en gul pil över någon flygande växt ska du Z/L targeta den och Clawshota dig till den. Nu kan du använda Z/L targeting för att snabbt Clawshota dig mellan de flygande växterna. Argorok kommer nu följa efter dig med huvudet för att blåsa eld på dig, men Clawshota dig snabbt från växt till växt för du är snabbare än honom. Efter han slutat blåsa kommer han att stanna upp lite och förhoppningsvis har du kommit bakom honom nu, så du kan sikta med Clawshoten på hans svaga punkt, så att du dras till den och kan slå på den med ditt svärd ett antal gånger. Sedan kommer du hamna nere på marken igen och då är det bara återupprepa samma process ett antal gånger, men när han försöker blåsa dig av banan ta på dig järnskorna och var varsam när du ska unvika elden för ibland kan han lura dig. När bossen är avklarad har du erhållit den sista spegelbiten och en ytterligare hjärtbehållare.

Zant
Usurper King: Zant

Ja detta är nog den mest psykade boss jag någonsin mött, men historien bakom Zant är trots allt ganska tragisk. Denna bosstrid kommer att delas upp i 6 ronder där Zant byter miljö för varje och sättet att komma åt honom är olika för varje. I den första striden kommer han att skjuta några lila skott, som du antingen kan skölda eller undvika. Hur som helst, innan han hinner skjuta ska du använda boomerangen på honom för att dra in honom till kanten. Slå honom nu med ditt svärd så många gånger du hinner. återupprepa detta några gånger tills du kommer till fas 2. Zant kommer nu hoppa upp och ner för att försöka få ner dig i lavan, men ha järnskorna på dig för att stå fast på plattformen. När han slutat hoppa ska du ta av dig järnskorna och springa fram och slå honom innan han hinner attackera dig. Sedan är det bara göra samma sak några gånger tills du kommer till fas 3. Nu är du under vattnet, så sätt på dig järnskorna och zora-dräkten. Han kommer dyka upp i en hjälm där dörren öppnas och sedan skjuta mot dig. Du kan antingen Clawshota honom innan han börjat skjuta eller efter, eller när du har chansen. När du Clawshotat honom så han har dragits till dig, slå honom med svärdet. Återupprepa denna process tills du kommit till fas 4. Nu kommer han hoppa runt på massa olika pelare. Försök springa efter honom för att hålla dig i närheten. När han stannat eller när han är på en viss pelare, rulla in i den så att han vinglar. Rulla in i samma pelare igen för att få ner han på marken. Slå han nu med svärdet så mycket du kan. Återupprepa tills du nått fas 5. Nu är det Ballchain som gäller. Slå med den på hans fot och han kommer krympa för varje träff. När han är ytterst liten, slå honom med svärdet. Återupprepa tills du kommit till slutronden. Nu kommer du finna dig utanför Hyrule Castle och nu gäller det bara att slå honom med svärdet när du har chansen. Han kommer att snurra runt som en galning ibland, då gör du bäst i att blocka med skölden tills han saktar ner och blir snurrig. Då har du din chans att slå på honom med svärdet. Fortsätt slåss med ditt svärd tills bossen är avklarad och du har fått tillbaka dina tre Fused Shadows och erhållit en ytterligare hjärtbehållare.

Puppet Zelda
Ganon's Puppet: Zelda

Ja det här är första fasen av Ganondorf du kommer att få möta. Han har nu intagit Zeldas kropp och strider mot dig. De två attacker du bör akta dig för är när Zelda dyker genom luften med sitt svärd och när hon framkallar en lysande Triforce på marken som exploderar efter ett tag. Men det är bara hoppa åt sidan samt springa lite. Nåväl, nu över till hur du skadar Zelda. När hon skickar en ljusboll mot dig är det bara slå tillbaka den med svärdet. Hon kan eventuellt slå tillbaka den och då slår du tillbaka den o.s.v. tills hon blir träffad. Efter ett tag är hon besegrad och då kommer Midna att använda Fused Shadows hjälmen för att trycka ut Ganondorf ur henne och varpå han återbildas, fast nu som Ganon och andra fasen kan börja.

Ganon
Dark Beast: Ganon

Ganon kommer nu spring runt och vandalisera lite rent allämnt. Hur som helst, ibland dyker han in i en annan dimension. Du kommer då se något slags rödfärgat hål dyka upp och försvinna. Följ det med pilbågens sikte och när det blir blått, då vet du att Ganon är på väg ut. När han kommer ut och springer emot dig, skjut han i pannan med pilbågen för att sedan slå på hans mage med svärdet. Återupprepa detta och akta dig för hans bodyslam d.v.s. när han kommer från taket och släpper ner sig. Så du gör bäst i att hålla koll på golvet så att ingen stor skugga uppenbarar sig. Efter ett tag kommer han börja hoppa över dig när du ska skjuta honom med pilbågen, då är det dags att bli varg. När han nu springer ut ur det blåa hålet/portalen ser du att knappen A följt av texten grab uppenbarar sig, tryck och håll in A nu. Midna kommer att hålla emot Ganon med sin "magiska hand". Fortsätt att hålla in A samtidigt som du håller in spaken åt höger för att välta Ganon. När du väl vällt honom är det bara att hoppa till hans mage och bita på den. Återupprepa allt detta som varg tills denna fas är avklarad.

Nu är det så att jag inte vill avslöja för mycket, så jag kan säga att en av spelets bättre scener äger nu rum. Hur som helst efter filmstunden kommer du och Zelda att möta Ganondorf på en häst. Taktiken är den att du rider efter Ganondorf medan Zelda skjuter ljuspilar. När Zelda väl träffat skyndar du på lite extra för att komma helt ifatt Ganondorf och då slår du honom med svärdet, ridandes på häst fortfarande så klart. Det enda du behöver akta dig för är några spökryttare som du undviker genom att bara rida emellan dem. Återupprepa detta tills Ganondorf faller av hästen.

Ganondorf
Dark Lord: Ganondorf

Nu är det bara en svärdstrid mellan dig och Ganondorf som återstår. Det finns säkert flera sätt att skada Ganondorf på, men huvudsaken är att du slår på honom med svärdet. Jag kommer att gå igenom det sättet jag gjorde på. Den här striden är längre än svärdstriden med Zant, men den är mindre farlig ur hälsosynpunkt. Jag gjorde i alla fall på så sätt att jag stod en bit ifrån honom och använde Z/L targeting. Sedan använde jag mig av Backslice attacken. D.v.s. när man hoppar först åt sidan och sedan rullar så att man kommer nästan bakom fienden och slutligen hoppar upp med en liten spin. När man träffar nu så öppnar man upp Ganondorfs försvar och man hinner få in några svärdstötar på honom. Detta sätt är väldigt säkert och det är bara att återupprepa detta tills Ganondorf faller omkull och du ser kanske till din förvåning texten Finish uppenbara sig på A knappen. Tveka inte, tryck på Finish och du har satt svärdet i magen på Ganondorf och han är besegrad. Nu har du klarat ett av tidernas bästa spel och du kommer nu att få se det bästa slutet som ägt rum i ett Zelda spel någonsin.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload