www.zelda-sajten.com
Föremål

Föremål

Här kan du hitta fakta om olika föremål och utrustning från Twilight Princess. På vissa ställen så ger jag faktiskt lite hjälp om hur man får/hittar föremålet eller utrustningsobjektet. Givetvis få du som vanligt kontakta mig om du tycker att det är något föremål som fattas, så kanske jag i vanlig ordning lägger till det.

Golden Bug
Golden Bugs

Dessa gyllene skalbaggar kan du hitta lite varstans i Hyrule. När du befinner dig i närheten av en, hör du ett glittrande ljud. Det finns totalt 24 gyllene skalbaggar. En viss Agitha i stadens södra del visar sig vara intresserad av dessa.

Empty Bottles
Empty Bottle

I sådana här kan Link spara diverse saker för senare användning. Främst då olika former av drycker som återställer hälsa. Det finns totalt 4 tomma flaskor att hitta i spelet.

  • Den första flaskan får du genom att hämta hem Seras katt i Ordon Village. Hon ger den till dig halvfull med mjölk.
  • Den andra flaskan får du av Coro, mannen som säljer oljelampor. Köp en flaska med olja för 100 Rupees och flaskan är din.
  • Den tredje flaskan kan du få i Hena's Fishinghole. Platsen ligger vid ena sidan av en bro där det står att man inte ska slänga skräp med mera. Det är bara att börja meta här och flaskan är snart din.
  • Den sista flaskan får du genom att ge Jovani 20 Poe Souls. Du kan hitta honom i södra delen av staden inuti ett hus med en gård där det är massa katter. När du får flaskan är den full av Fairy Tears.
Milk
Milk

En sådan här flaska med mjölk återställer tre hjärtan. Sedan är det ju bra för skelettet och smakar gott också.

Red Potion
Red Potion

En flaska sådan här dryck återställer åtta hjärtan. Du kan köpa den i en del affärer.

Blue Potion
Blue Potion

En flaska sådan här dryck återställer alla hjärtan. Du kan köpa den i en del affärer.

Fused Shadow
Fused Shadow

Det är dessa föremål som du samlar i början av äventyret. De innehåller en otroligt mäktig mörk uråldrig magi. Dessa anser Midna är nyckeln till att stoppa Zant.

Shadow Crystal
Shadow Crystal

Denna innehåller magin som gör Link till varg. Efter det att Zant har förbannat Link med denna magi, så att han inte ska bli normal igen, kommmer denna magi att dras ut ur Link när han godtas som bärare av Master Sword. Varpå magin samlas i en kristall som Midna kan använda för att förvandla Link mellan varg och människa.

Mirror Shard
Mirror Shards

Det är dessa som du kommer att söka efter senare i spelet. Du behöver dessa för att kunna återskapa en spegel, så att du på så sätt kan nå Twilight världen och Zant.

Wooden Figure
Wooden Figure

Detta är ett av nyckelföremålen för att återställa Ilias minne. Den påminner Gorons om den gömda byn i Eldin provinsen, som Link måste besöka. Du hittar den i Hyrule Field söder om Hyrule Castle Town, genom att döda några döskallevargar.

Wooden Sword
Wooden Sword

Detta är Links första svärd. Det är menat som ett träningssvärd, då Link ger bort det till barnen innan han förvandlas till varg för första gången. Link får detta svärd av Rusl i Ordon Village.

Ordon Sword
Ordon Sword

Det här svärdet var först tänkt som en gåva till Hyrule Castle från Ordon Village, men blev istället Links efter det att Twilight befäst sig i Faron Woods. Link snor det här svärdet från Rusls hus första gången han är varg och besöker Ordon Village under guide av Midna.

Master Sword
Master Sword

Detta är det legendariska bladet, som ondskan inte tål. Du hittar det i Sacred Grove nära Faron Woods. Detta är även nyckeln för att bryta Zants förbannelse som Link har fått på sig efter Lakebed Temple.

Master/Light Sword

När du räddat de två Sols, som finns i Palace of Twilight, kommer de att fylla ditt svärd med ljus. Detta gör att du nu kan slå undan mörk dimma, vilket är nödvändigt för att komma vidare i templet.

Ordon Shield
Ordon Shield

Detta är den första skölden du får. Du snor den från ett hus i Ordon Village första gången du är varg. Dock är denna sköld känslig för eld och kan därför brinna upp.

Wooden Shield
Wooden Shield

Den här skölden kan du bl.a. köpa från Malo Mart i Kakariko Village, om du händelsevis skulle bli av med din Ordon Shield. Dock, som namnet indikerar, är denna sköld känslig för eld.

Hylian Shield
Hylian Shield

Det här är spelets bästa sköld och den är gjord av metall. Du kan köpa den från Malo Mart i Kakariko Village för prisvärda 200 Rupees.

Zora Armor
Zora Armor

Link får denna rustning av den nyligen döda Zora drottningen när han hjälper hennes son, Prins Ralis. Link måste eskortera prinsen från Hyrule Castle Town till Kakariko Village. Efter det får Link denna dräkt av drottningen vid Kakariko Graveyard, som han behöver för tredje templet.

Hero's Clothes

När Link har återställt ljuset till Faron provinsen, kommer anden i Faron Woods förvandla honom till människa igen. När han väl blivit normal igen, kommer han att ha en grön dräkt på sig, likadan som den legendariska hjälten en gång hade. Detta markerar att Link har blivit den utvalda hjälten av gudarna.

Magic Armor
Magic Armor

Denna rustning agerar som kroppssköld för Link och han kan inte bli skadad. Dock kostar det Rupees att använda den. När du väl fått slut på Rupees, blir rustningen tung och Link går sakta. Du kan köpa den här rustningen från Malo Mart i Hyrule Castle Town för 598 Rupees. För att få Malo Mart att öppna sin butik där, så måste du först donera 1000 Rupees till butiken i Kakariko Village för att de ska laga bron. Sedan ska du egentligen donera ytterligare 2000 Rupees, men om du pratar med Goronen utanför butiken och sedan springer med tunnan med varmt källvatten och slänger på Goronen vid den östra porten till Hyrule Castle Town (GC versionen), behöver du endast donera 200 Rupees ytterligare till Malo Mart.

Small & Big Keys
Small & Big Keys

Små nycklar gör att du kan öppna låsta dörrar i tempel och stora nycklar gör att du kan öppna dörren till bossrummet. Det finns en stor nyckel i varje tempel förutom två och flera små nycklar i varje tempel.

Map & Compass
Map & Compass

Karta och kompass hittar du i varje tempel. Kartan gör så att du kan se hela kartan och vilka rum du inte besökt. Kompassen gör att du kan se var alla skattkistor och bossrummet finns på kartan och även kanske någon annan liten detalj.

Auru's Memo
Auru's Memo

När du ger detta papper till Fyer (killen med kanonen i Lake Hylia), får du testa på Oasis Flight gratis, viket gör att du kan komma till Gerudo Desert. Du får det genom att snacka med Auru vid någon fyrliknande pelare vid Lake Hylia.

Ashei's Sketch

Detta är en ledtråd som du behöver för att ta dig till femte templet. Du får den av tjejen en bit efter ingången till Snowpeak området. Teckningen föreställer en snöman som fångar en Reekfish.

Ooccoo & Ooccoo Jr.
Ooccoo & Ooccoo Jr.

Ooccoo är av någon slags himmel art. Du kan hitta en sådan här i varje tempel, troligtvis i en kruka. Du kan använda mamman för att teleportera dig tillbaka till templets ingång, så att du t.ex. kan gå och hämta lite saker som du kan behöva. Sedan kan du använda Ooccoo Jr. för att teleportera dig tillbaka dit där du lämnade Ooccoo i templet.

Renado's Letter
Renado's Letter

Renado i kyrkan i Kakariko Village är oroad över Ilias minne. Han ger dig detta brev, så att du ska kunna ge det till Telma, som naturligtvis befinner sig i sin bar.

Invoice
Invoice

Detta är en lapp/faktura som du får av Telma, som du ska ge till doktorn i Hyrule Castle Town. Doktorn håller till i ett hus nära östra porten (GC versionen) och Telma befinner sig där hon alltid är.

Pumpkin
Pumpkin

Denna hittar du i femte templet. Du har blivit sagd att det skulle finnas en stor nyckel, men istället hittade du denna pumpa, som förövrigt husets herre kan använda i sin soppa. När han har haft den i sin soppa, går den från simpel till bra soppa, vilket betyder att den nu kan återställa fyra hjärtan.

Bedroom Key
Bedroom Key

Den stora nyckelns motsvarighet för femte templet.

Keyshard
Keyshard

Detta är en del av en stor nyckel i andra templet. Det finns tre sådana här bitar och när nycklen är komplett, kan du gå in i bossrummet och nyckeln ser ut som på bilden till vänster.

Bomb Bag
Bomb Bag

Du måste ha en sådan här för att kunna bära bomber. Den första kan du köpa av Barnes i Kakariko Village efter att du har klarat andra templet, som gör att du kan bära en sorts bomber. Den andra får du genom att hjälpa Iza (hon som hyr ut båtar) att spränga bort stenarna som blockerar floden. Av den andra uppgraderingen som gör att du kan ha två typer av bomber, finns det en ytterligare uppgradering som gör att du kan bära fler bomber. Den får du genom att hyra en båt hos Iza och sedan få 25 poäng eller mer. Den sista uppgraderingen som gör att du kan bära tre olika sorters bomber får du genom att spränga bort den stora stenen, som finns på botten av tronrummet i Zora's Domain och sedan prata med Goronen som var inuti stenen.

Bombs
Bombs

Detta är vanliga bomber som du kan köpa i de flesta affärer, bl.a. av Barnes i Kakariko Village. Du kan spränga upp en del saker med dessa som t.ex. stenbumlinger. Du kan dessutom sätta bomber på pilar, så att du får bombpilar och kan spränga saker som annars är utom din räckvidd.

Water Bombs
Water Bombs

Dessa bomber kan som namnet indikerar sprängas under vattnet, men även på land. Du kan köpa dessa bomber en bit in i spelet av bl.a. Barnes. Liksom vanliga bomber kan du kombinera dessa med pilar.

Bomblings
Bomblings

Detta är spelets motsvarighet till Bombchus. Du sätter helt enkelt ned dem på marken och de kilar iväg och sprängs när de träffar något. Du kan köpa dessa en bit in i spelet av bl.a. Barnes.

Fishing Rod
Fishing Rod

Detta metspö får du i början av spelet av Uli, Rusls fru, efter det att du gett tillbaka hennes vagga till henne. Med metspöet kan du självklart fiska upp fiskar. Släng ut kroken i vattnet och håll koll på flötet. När det dras under vattnet, vet du att du har napp och då ska du dra upp fångsten. Du kan även använda bete på kroken för att fånga större fiskar och kanske oftare få napp.

Bee Larva
Bee Larva

Dessa kan du använda som bete till metspöet. Du får sådana här genom att ha sönder ett getingbo och sedan använda en flaska på de kvarvarande bitarna.

Worm
Worm

Ja som du kanske kan ana, så kan du använda maskar som bete till ditt metspö. Du kan hitta dem lite här och var.

Coral Earring
Coral Earring

Du måste ha den här kroken för att kunna meta Reekfish, vilket du behöver kunna för att komma till femte templet. Gå till Zora prinsen vid Kakariko Graveyard och visa Ashei's Sketch för honom, så ger han dig sitt örhänge.

Ilia's Charm
Ilia's Charm

Med detta föremål kan du vissla på din häst, utan att behöva plocka upp något grässtrå. Du får föremålet av Ilia en lång bit in i spelet.

Fairy Tears
Fairy Tears

Om du dricker detta återställs alla din hjärtan och du får även ökad attackstyrka för en kort stund. Du kan få Fairy Tears genom att ge Jovani 20 Poes eller i Cave of Ordeals.

Chu Jellies
Chu Jellies

Du kan fånga upp Chu Jellie i en flaska efter det att du dödat en Chu Chu. Röd Chu Jellie återställer åtta hjärtan, blå återställer alla hjärtan, gul fungerar som olja, lila har slumpartad effekt och ovanlig Chu Jellie återställer alla hjärtan och ger dig ökad attackstyrka under en kort period.

Fairy
Fairy

Sådana här kan du hitta lite här och var. Fånga den i en flaska och du har den. Om Link skulle förlora alla hjärtan släpper Fairyn lös sig själv och återupplivar Link, samt återställer en del av hans hjärtan.

Heart Piece
Heart Piece

Detta är som bekant en hjärtbit. När du hittar en sådan, återställs lite av ditt liv. För att få en ytterligare hjärtbehållare, måste du samla fem stycken. Det finns totalt 45 hjärtbitar att hitta i spelet.

Heart Container
Heart Container

Detta är som bekant en hjärtbehållare. Du får en extra sådan här efter varje klarad boss och du börjar med tre stycken. Totalt sett kan du få upp till 20 hjärtbehållare.

Wallet
Wallet

Med en plånbok kan du givetvis bära pengar. Med den du börjar med kan du bära 300 Rupees. För att kunna bära 600 Rupees, ska du ge en Golden Bug till Agitha, tjejen som samlar på Golden Bugs och ska ha någon slags show eller något med dem. Du kan hitta henne i sitt hus i syd-västra delen av staden (GC versionen). För att kunna bära 1000 Rupees, ska du ge alla 24 Golden Bugs till Agitha.

Lantern
Lantern

Med denna oljelampa kan du lysa upp mörka platser och gångar, vilket kan vara bekvämt. Du kan givetvis också tända saker med detta föremål. Dock måste lampan ha olja för att lysa, så var sparsam med oljan. Du får oljelampan av Coro i Faron Woods.

Lantern Oil
Lantern Oil

Detta är oljan som oljelampan behöver för att lysa. Du kan köpa och hitta olja på ett antal platser. Du kan bl.a. köpa olja av Coro i Faron Woods.

Gale Boomerang
Gale Boomerang

Detta är inte den vanliga boomerangen vi känner från tidigare Zelda spel. Efter denna boomerang följer en tornado, vilket gör att boomerangen kan släcka ljus, ta bort löv och få vindsnurror att snurra. Självklart kan även denna boomerang föra med sig ett föremål som den träffar. Du kan låsa boomerangen på max fem mål åt gången. Du får detta föremål i första templet efter att du har besegrat babianen i templet.

Iron Boots
Iron Boots

Med järnskorna, kan du stå emot rullande Gorons, sjunka till botten på sjöar och gå på magnetiska fält även om de så är i taket. Järnskorna får du av Ordon Village's borgmästare. Efter det att du har fått undan mörkret från Kakariko Village, ska du besöka honom och du får möta honom i en sumobrottnings match.

Hero's Bow
Hero's Bow

Den här pilbågen sägs ha tillhört den legendariska hjälten. Självklart är det pilar du kan skjuta med detta föremål. Du får pilbågen i andra templet efter det att du besegrat Goron vakten. Till en början kan du bära 30 pilar, men det finns två uppgraderingar. För att få den första uppgraderingen ska du klara utmaningen i cirkustältet, som finns i västra delen av Hyrule Castle Town (GC versionen). Första uppgraderingen gör att du kan bära 60 pilar och du måste ha Clawshot för att kunna klara utmaningen i cirkustältet. Efter du klarat utmaningen, kommer killen i cirkustältet att göra en ny och svårare utmaning. För att klara denna behöver du Double Clawshot och en del skicklighet. När du klarat den får du andra och sista uppgraderingen, som gör att du kan bära 100 pilar.

Hawkeye
Hawkeye

Detta är ett föremål, som kan användas i kombination med pilbågen. Det fungerar som ett sikte, så att du kan skjuta saker från långt håll och på ett pricksäkert sätt. Du kan köpa detta föremål från Malo Mart i Kakariko Village, men för att föremålet ska dyka upp i butiken måste du göra en sak först. Du måste prata med Talo uppe på det högsta huset i Kakariko Village och anta hans utmaning och gärna också klara den. Efter du försökt i hans utmaning eller klarat den, kan du köpa Hawkeye av Malo.

Clawshot/Double Clawshot
Clawshot/Double Clawshot

Detta är spelets motsvarighet till Hookshot. Med Clawshot kan du skjuta på vissa märken och dras till dem. Du kan även skjuta på vinrankor för att dras till dem. Du får Clawshoten i tredje templet efter att du klarat minibossen. Med Double Clawshot kan du ta dig fram som spindelmannen nästan. Den fungerar på så sätt att när du skjuter med din ena Clawshot till ett märke, så hänger du kvar där för att sedan kunna skjuta med den andra på ett annat mål. Detta är väldigt härligt och nödvändigt för att bl.a. ta sig upp på vissa ställen. Double Clawshot får du i sjunde templet efter det att du klarat minibossen.

Spinner
Spinner

Detta är spelets mest innovativa föremål. På denna beyblade-liknande sak, glider Link fram på marken och kan göra så att den utför en slags attack dessutom. Den största uppgiften som detta föremål har är att den kan haka fast sig i spår som kan finnas i väggar och åka längs dem. Detta är väldigt roligt när man åker längst spår upp i luften och måste sedan hoppa till andra. Med spinnern kan du även sätta igång vissa mekanismer genom att du snurrar på den medans den sitter fast i ett speciellt utformat hål. Spinnern får du i fjärde templet efter det att du klarat minibossen.

Ball and Chain
Ball and Chain

Med detta mäktiga föremål kan du slå sönder isklumpar och isfiender. När du anväder den svingar du föremålet runt dig för att sedan kasta det på något. Du får föremålet i femte templet efter att du har besegrat spelets svåraste miniboss.

Dominion Rod
Dominion Rod

Denna stav ser coolare ut än vad den är användbar. Med detta föremål kan du sätta liv i och kontrollera vissa statyer. När du springer åt ett håll följer statyn efter och när du slår med staven slår statyn också, om den har något att slå med. Detta föremål får du i sjätte templet efter att du har klarat dess miniboss. Föremålet är ganska kul och användbart i sjätte templet, men är tyvärr ganska värdelöst efter det.

Ordon Cheese
Ordon Cheese

Denna hittar du i femte templet. Du har blivit sagd att det skulle finnas en stor nyckel, men istället hittade du denna ost, som förövrigt husets herre kan använda i sin soppa. När han haft den i sin soppa, går den från bra soppa till superb soppa, vilket betyder att den nu kan återställa åtta hjärtan.

Slingshot
Slingshot

Med en slangbella kan du givetvis skjuta på både saker och fiender. Du kan köpa slangbellan av Sera i Ordon Village efter det att du tagit tillbaka hennes katt.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload