www.zelda-sajten.com
Karaktärer
Karaktärer

Karaktärer

Här kan du hitta fakta om några personer och olika raser från Twilight Princess. Är det någon karaktär/ras du saknar? Då är det bara att kontakta mig och bifoga gärna en liten faktatext, så kommer jag nog att lägga upp det inom sinom tid förhoppningsvis. Har du bifogat en kvalitativ faktatext, så kommer du givetvis att få ett hedersomnämnande i samband med texten eller i dess närhet.

Du kan klicka på bilderna för att se dem i en större skala. Vissa bilder går att förstora ännu mer genom att klicka på förstoringsikonen i det övre högra hörnet. Dessutom kan du enkelt bläddra mellan bilderna.

Midna
Midna

Midna är den lilla underliga varelsen som räddar Link som varg i början av spelet. Sedan kommer hon alltid att dyka upp på Links rygg när han antar sin vargskepnad. Midna är ungefär som Navi, en medhjälpare helt enkelt. Fast Midna är långt mycket charmigare med sin härliga personlighet och sina sarkastiska kommentarer. I början av spelet finns det en hel del som är ovisst om Midna, men ju längre in i spelet du kommer desto mer får du veta. Kort sagt kan man säga att Midna är en av många saker som gör Twilight Princess så otroligt bra som det faktiskt är.

Link
Link

Huvudkaraktären i spelet är givetvis Link. I början av spelet är Link en helt vanlig pojke som utför bondsysslor i Ordon Village, men en dag blir han mer eller mindre tvingad att ge sig ut på ett äventyr för att rädda Hyrule; och hjälten med gröna kläder inom honom väcks till liv.

Zelda
Zelda

Att prinsessan Zelda även är med i detta spel är ingen överraskning som kanske namnet antyder. Liksom Link kan hon behålla fysisk form i twilight-världen utan att bli till ett spöke. Hon är nu fånge hos Zant, som hon mer eller mindre var tvungen att överlämna makten till på villkoret att Hyrules invånare inte skulle bli skadade. Link möter henne relativt tidigt i spelet och hon berättar varför det kommer sig att detta twilight-mörker drar fram över Hyrule. Sedan kan ju tilläggas att Zelda är vackrare än någonsin i detta spel.

Agitha
Agitha

Denna flicka lever i Castle Town och samlar på skalbaggar. Hon har själv givit sig titeln Prinsessan av skalbaggarna och förutom i hennes hus så kan man hitta henne söder om staden letandes efter gyllene skalbaggar. Hennes dröm är att kunna bjuda in alla tolv par gyllene skalbaggar till en bal och det är där Link kommer in i bilden. När du ger henne en skalbagge får du pengar i gengälld och efter ett par stycken så kan du få en större plånbok. Och var inte rädd för att "bli av" med dina skalbaggar för de finns fortfarande registrerade i din meny.

Barnes
Barnes

Denna smått lustiga herre har bombaffären i Kakariko Village. Sitt utseende till trots, är han faktiskt lite blyg och en aning feg. Dock måste erkännas att han är skicklig på att skapa bomber. Link kan köpa tre olika sorters bomber av honom. Vanliga bomber, vattenbomber och Bomblings. Fast till en början kan han inte producera bomber p.g.a. att han inte får leveranser från Goron stammen.

Mayor Bo
Mayor Bo

Ledaren för byn Ordon och Ilias far. När sedan Link får problem med att ta sig upp för Death Mountain, så får han söka upp Mayor Bo för att lära sig några sumobrottnings-knep, vilket kan vara bra om man t.ex. ska duellera en Goron.

Gor Coron
Gor Coron

Även med Goron mått mätt är Gor Coron gammal. Han är faktiskt den äldsta medlemmen av Goron stammen. För närvarande är Gor Coron ledare för stammen med tanke på Darbus tillstånd. Sedan kan ju nämnas att han inte är en fullkomlig novis vad gäller sumobrottning.

Darbus
Darbus

Den egentliga ledaren för Goron stammen. Stor som han är så ser andra upp till honom, på båda sätten. Dock är han till en början besatt av Twilit Igniter Fyrus, vilket är anledningen till att han inte är i skick för att vara ledare för stunden.

Doctor Borville
Doctor Borville

En doktor som bor i Castle Town. Han försöker relativt tidigt i spelet hjälpa den skadade Zora prinsen. Senare i spelet kommer han att bli en viktig del av handels-sekvensen för att återställa Ilias minne. Av min uppfattning att döma, så är han också en aning butter och liknar lite en apa.

Falbi
Falbi

Denna lustiga och smått fjolliga clown-liknande figur hittar du vid toppen av Lake Hylia. Där har han ett litet spel som går ut på att du tar en höna och använder den för att glidflyga genom luften för att sedan landa på plattformen nere i vattnet. Där kan du sedan öppna en skattkista och få ditt pris, som oftast är pengar, men det finns en hjärtbit att hitta. Att ta en flygtur med en höna kostar en ytterst liten summa pengar. Falbi är för övrigt bror till Fyer som håller i kanonskutningen nere på sjön.

Fyer
Fyer

Fyer är Falbis lite mer dystra bror. Han är lite av en expert på kanoner och håller till i sitt hus som ligger och flyter på Lake Hylia. Om jag nu minns rätt ska man kunna betala honom en viss summa pengar för att bli uppskjuten till Falbi. Senare i spelet kommer han erbjuda sig att skjuta dig till öken provinsen och ett annat ställe, som är svåråtkomligt för en vanlig människa.

Ganondorf
Ganondorf

Den ondskefulla herren som ställt till med så mycket problem förr, men är det han som ligger bakom det hela den här gången? Det återstår att se. Kanske de vise bär på svaret. Endast den spelande Zelda spelaren vet.

Gorons
Gorons

Gorons är en stolt, men vänlig ras som håller till vid Death Mountain. De sägs äta sten och du måste se upp ibland, för de kan komma rullandes i en väldig fart när man minst anar det. Sedan kan man ställa sig på deras ryggar för att få bli uppskjuten i luften, vilket kan vara till hjälp om man vill nå högre belagda platser.

Hena
Hena

Hon äger det så kallade fiskehålet, som är en mycket vacker plats. Troligen den vackraste platsen i spelet om du frågar mig, som är den perfekta platsen att vila ut på. Hon har även en liten affär inom sitt fiskeområde där man kan spela ett litet spel som heter Rollgoal. Hena har för övrigt ett väldigt uppriktigt sätt att prata på, men en bättre fiskeguide får man leta efter. Och snälla far inte runt som en ociviliserad rövare i hennes butik.

Iza
Iza

En vild ung dam som hyr ut kanoter vid övre Zora's River. Att hyra en båt och ta del av upplevelsen av att åka ned för forsen är verkligen att rekommendera. Sedan om man träffar tillräckligt många "krukor", så kan man få faktiskt ganska fina priser.

Luda
Luda

Renados dotter, som även hon givetvis håller till i Kakariko Village. Liksom sin far är hon en lugn, sansad och pålitlig person. Hon blir smått vän med Beth en bit in i spelet. Dock kan hon behöva lite tid för sig själv ibland.

Postman
Postman

Han må vara en aning lustig, men han är onekligen en duktig brevbärare. Man kan se honom på de flesta ställen runt om i landet Hyrule då och då. Sedan delar han givetvis ut brev till Link, som ibland kan vara ett litet tackbrev och ibland ett brev med lämplig information om att nya bomber har anlänt till affären med mera. Helt klart en man som gör livet en gnutta enklare för Link i sitt uppdrag att rädda Hyrule.

Ralis
Ralis

Prins av Zora folket. När han var på väg för att informera Hyrule Castle om problemen i Zoras Domain, så blir han skadad på vägen, men han blir som tur var omhändertagen. Dock är nog inte det det värsta, utan det värsta är nog att hans mor Rutela har gått bort. Trots detta har han inte ett alltför dystert uttryck.

Renado
Renado

Prästen/Shamanen i Kakariko Village som är fader till Luda. Alltid lugn och sansad och han är oftast hjälsam gentemot alla. Han spelar även en roll i att återställa Ilias minne och hjälpa Zora prinsen.

Queen Rutela
Queen Rutela

Istället för King Zora så enar hon Zora folket som deras drottning. Tyvärr är hon död nu och hennes son prins Ralis har fått ta över tronen. Hon ber Link om att rädda sin sons liv och han får givetvis något i gengäld för att ha mildrat denna nästintill hjärtskärande historia.

Shopkeeper
Shopkeeper

Denna snobbiga man arbeter i en snobbig affär i Castle Town, som säljer varor till de rika och berömda för skyhöga priser. Dessutom får man inte vara hur lortig som helst om man ska komma in i butiken. Dock får man hoppas att någon billigare affärskedja konkurrerar ut dem.

Zoras
Zoras

Detta är den fisk-människoliknande rasen Zora. De lever i vattnet och håller till kring Zoras Domain där de har sitt högfäste. De är givetvis stolta och duktiga på att vistas och simma under vattnet. Deras nuvarande ledare är den unga prinsen Ralis.

Telma
Telma

Denna dam är ägare av baren i Castle Town. Hon är ledare för en grupp äventyrare som vill rädda Hyrule precis lika mycket som Link vill. Dock brukar hon ibland flörta med Link. Telma tog även hand om Ilia efter det att hon blivit kidnappad från Ordon Village och hon har även en katt som heter Louise.

Ilia
Ilia

Detta är byn Ordons borgmästares dotter och en barndomsvän till Link. De andra barnen i byn betraktar henne som en storasyster. Hon gillar att ta hand om djur och bryr sig en hel del om dem. Dock förlorar hon minnet i och med att hon blir kidnappad tidigt i spelet. Hon verkar dessutom tycka om Link väldigt mycket och då inte bara som en vän.

Colin
Colin

Ett av barnen i Ordon Village. Han ser verkligen upp till Link och vill en dag bli som honom. Dock är han en aning blyg och verkar en gnutta osäker, vilket kanske kan bero på att de andra barnen i byn inte respekterar honom fullt ut till en början.

Talo
Talo

Ett av barnen i Ordon Village. Han är storebror till Malo och försöker ofta visa hur modig han är. Dock brukar han för det mesta bara hamna i trubbel, vilka Link brukar få reda ut.

Malo
Malo

Ett av barnen i Ordon Village och lillebror till Talo. Trots att han är den yngsta i byn, så är han väldigt mogen. Han har ett väldigt bra sinne för affärer, vilket kommer att visa sig i spelet. Dock säger han inte mycket och när han väl gör det, så rör det sig ofta om någon halvsarkastisk kommentar.

Beth
Beth

Ytterliggare ett av barnen i Ordon Village. Hon är ägaren av affärens dotter. Hon tycker inte om barnsliga saker och är förtjust i Link. Hon betraktar Colin lite som en blek skugga till en början, men ändrar sig av en uppenbar anledning en bit in i spelet.

Rusl
Rusl

Byn Ordons enda svärdsman och Colins far. Han ser Link lite som en yngre bror till sig själv. Han var den som till en början var tänkt för att leverera gåvan till Hyrule Castle, men lämnade senare över det på Link. Han dyker även upp senare i spelet till Links hjälp.

Coro
Coro

En kille som lever i skogen Faron nära byn Ordon. Han lever på att sälja olja och Link får även lampan av honom. Annars finns det inte mycket att säga om honom mer än att han är måttligt trevlig.

Monkey
Monkey

En av aporna som lever i Faron Woods. De har nyligen börjat dyka upp i Ordon Village och irriterat invånarna, vilket är delvis anledningen till att Talo ger sig iväg efter en apa in i Faron Woods i början av spelet.

Shad
Shad

En bokmal som går i sin fars fotspår i att söka efter urgamla civilisationer i Hyrule, framförallt den i himlen. Han är en av äventyrarna Telma pratar om och han har tagit parti med Auru som också tror att nyckeln till att rädda Hyrule ligger i mysterierna av en urgammal civilisation.

Auru
Auru

En gammal man som arbetat för den kungliga familjen och var ansvarig för prinsessan Zeldas utbildning när hon var liten. Han samlar information nödvändig för att hitta källan till den ondskefulla kraft som sprider sig över Hyrule. Han är en av äventyrarna Telma pratar om och han är intresserad av öken provinsen. En gång räddade han Fyer, som är därför skylldig honom en gentjänst.

Ashei
Ashei

En modig ung kvinna som blev tränad för strid av sin far, en före detta soldat. Hon är en av äventyrarna Telma pratar om och hennes undersökningar av incidenten i Zoras Domain har tagit henne till de bittert kalla och snöiga bergen.

Yeto Yeta
Yeto & Yeta

Ett Yeti-par som bor i den övergivna herrgården i Snowpeak Mountains. De båda är i grunden väldigt vänliga och de inhyser en kärlek till varandra som skulle kunna smälta snö. Sedan är Yeto en riktig hejare på att laga soppa.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload