www.zelda-sajten.com
Bossar

Bossar

Här kan du hitta lite hjälp med hur man klarar bossarna i The Wind Waker. Visst det var längesen jag spelade The Wind Waker, men jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg. Om det är något jag har missat eller om du vet något knep jag inte känner till på någon boss, så får du gärna maila mig och informera om vad det är så kanske jag lägger till det.

Gohma
Gohma

Det är det här odjuret som irriterat Valoo - den stora röda draken - för en längre tid. I den här striden behöver du använda din Grappling Hook för att till en början ha sönder Gohmas yttre skal. Det gör du genom att sikta och ta tag med din Grappling HookValoos svans, när du svingat dig har du fått delar av taket att falla ner på Gohma. Återupprepa tills Gohmas yttre skal är sönder, men se upp så att du inte blir träffad av dens klor eller eld mellan varven. Gohma kan dessutom fånga dig med vardera klo på båda sidor om dig och spruta eld. Nu när Gohmas skal är sönder ska du använda din Grappling Hook på dens öga. Det resulterar i att dens öga kommer nära dig och du har tillfälle att slå den med ditt svärd. Återupprepa processen tills Gohma är död och lugnet återvänt till Dragon Roost Island.

Kalle Demos
Kalle Demos

I den här duellen behöver du använda din boomerang. Kalle Demos sitter fast i taket med "lianer", så du behöver hugga av dem med din boomerang innan du kan attackera honom. Du kommer antagligen att behöva kasta din boomerang ett antal gånger innan Kalle Demos faller ner till marken, eftersom det är så många "lianer". När Kalle Demos faller ner till marken öppnas han och du har chansen att slå på hans svaga punkt i mitten. Se till att du har hoppat bort från mitten när han ska fälla upp sig igen, så att du inte blir skadad. Återupprepa ovanstående metod tills du har vunnit och räddat Makar från sitt hemska öde.

Gohdan
Gohdan

Gohdan konstruerades av gudarna för att kunna avgöra om Link är den sanna hjälten. Att lista ut vad du ska göra är inte särskilt svårt. Du ska naturligtvis skjuta med din pilbåge på hans ögon på händerna tills de stängs, till en början. Sedan ska du skjuta på hans ögon (de vanliga) med pilbågen. När detta är gjort ska du slänga in en bomb i munnen på honom. Om det är så att dina pilar skulle ta slut, så nyser han ut nya ur näsan. Se upp så han inte puttar ner dig från "arenan" med sina händer eller sprutar eld på dig. Återupprepa tills Gohdan är besegrad och du har bevisat din värdighet.

Helmaroc King
Helmaroc King

Till att börja med behöver du springa uppför en sorts spiraltrappa för att komma upp till Helmaroc King, så att ni kan mötas på lika villkor. Nu när båda är uppe kan striden börja. Fågeln kommer att försöka hugga dig med sin näbb. Undvik attacken så hans näbb fastnar i golvet (marken). Nu har du din chans att slå på hans huvud med din Skull Hammer. Efter ett tag kommer han att även försöka attackera dig genom att svepa med sina klor över "arenan" och blåsa in dig i spikarna som sitter på väggarna med hjälp av sina vingar. När han väl sätter sig ner gäller samma sak som förut, att slå på hans huvud med Skull Hammer. Efter ett tag kommer Helmaroc Kings "hjälm" att gå sönder och du har chans att slå honom med ditt Master Sword. Återupprepa stridsfasen tills Helmaroc King är eleminerad.

Jallhalla
Jallhalla

Jallhalla är en stor Poe, men storleken har ingen betydelse. Det första du bör göra är att leta upp en plats med ljus. Du ska nu spegla solljuset på honom. Har du lyckats reflektera tillräckligt med ljus tillräckligt länge kommer Jallhalla att bli förlamad och falla på rygg. Nu ska du springa fram och lyfta upp honom och sedan kasta in honom i en kolonn med spikar som sitter på väggen. Jallhalla kommer nu att splittras i flera mindre vanliga Poes, som du lätt kan döda. Vilket vapen du vill använda är upp till dig, men jag använde svärdet och boomerangen ibland. Efter ett tag kommer alla Poes återförenas till Jallhalla igen. Återupprepa tills alla Poes är dödade och Jallhalla besegrad.

Molgera
Molgera

Den här bossen påminner om Twinmold i Majora's Mask, men sättet att döda den är mer likt Morpha i Ocarina of Time. Molgera kommer att åka upp ur och ner i sanden. Ibland bildas det som ett hål där Molgera har sitt huvud i centrum med öppet gap. Du ska änvända din HookshotMolgeras tunga så att den åker till dig och då ska du slå på den med ditt svärd. Se upp för Baby Molgeras som försöker att attackera dig och se till att du inte glider ner till Molgeras mun för då blir du skadad. Återupprepa tills Molgera är besegrad.

Puppet Ganon
Puppet Ganon

Puppet Ganon har tre olika former som han kommer att anta under striden. Den första är som en marionettdocka, den andra som en spindel och den tredje som en orm. I alla former ska du skjuta på dens kristallkula med en ljuspil. I den första formen ska du skära av alla blåa trådar som håller marionettdockan uppe med boomerangen. När alla blåa trådar är avhuggna har du din chans att avfyra en ljuspil mot dens kristall. När du träffat tre gånger kommer den att byta form till en spindel. Spindeln är stor och tar upp den mesta ytan, så du kommer troligen befinna dig mellan dens ben. Därför kan det vara smart att kolla på dens spegelbild i vattnet på golvet för att se vad den gör och undvika attacker som t.ex. när den klättrar upp i taket för att ramla ner och mosa dig. Undviker du denna attack rätt kommer du att ha goda chanser att kunna avfyra en ljuspil mot dens svaga punkt. När spindeln är avklarad är det ormen som väntar. Denna orm rör sig väldigt snabbt och därför är det svårt att få in ljuspilarna. Du kan slå den i huvudet med ditt svärd för att få den att vara stilla en stund, men inte länge, så om du har tur så får du in en ljuspil. Annars kan du försöka skjuta på dens kristall vid andra tillfällen vilket funkar minst lika bra som den föregående metoden. Tre ljuspilar på kristallen i varje form och Puppet Ganon är eliminerad.

Ganondorf
Ganondorf

I den här striden kommer du att få hjälp av Zelda som skjuter ljuspilar mot Ganondorf. Till en början med behöver du bara försöka undvika och skölda Ganondorfs attacker. När Zelda till slut får in en ljuspil på honom ska du slå på honom med ditt Master Sword. När du och Zelda har lyckats få in några attacker på honom kommer han att slå Zelda medvetslös. Nu får du alltså klara dig själv en stund. Fortsätt att undvika och skölda Ganondorfs attacker tills du ser a-knappen blinka till, då du naturligtvis ska trycka på a-knappen för att utföra en combo-attack som träffar Ganondorf. När det är gjort några gånger kommer Zelda vakna upp och säga att du ska reflektera hennes ljuspilar med din spegelsköld. När Ganondorf blir träffad av en ljuspil kommer du att se a-knappen blinka till och när du utför denna attack, som är riktigt cool, kommer Ganondorf att bli besegrad.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload