www.zelda-sajten.com
Föremål

Föremål

Här kan du hitta fakta om olika föremål och utrustning från The Wind Waker. På vissa ställen så ger jag faktiskt lite hjälp om hur man får/hittar föremålet eller utrustningsobjektet. Givetvis få du som vanligt kontakta mig om du tycker att det är något föremål som fattas, så kanske jag i vanlig ordning lägger till det.

Hero's Clothes
Hero's Clothes

De här kläderna har Links mormor gjort åt honom till hans födelsedag. Link får de här kläderna i början av äventyret och de är designade efter hjälten av tids (The Hero of Time) legendariska kläder.

Hero's Sword
Hero's Sword

Det här svärdet hittar Link i början av sitt äventyr och han kommer finna det mycket användbart. Du hittar det i Orcas hus på Outset Island.

Master Sword
Master Sword

Det här är det legendariska svärdet som innehåller styrkan att förgöra ondskan. Svärdet är starkt, men det har sovit i århundranden och förlorat kraften att förgöra ondska. Master Sword hittar du i Hyrule Castle, dit kan du komma efter du klarat Tower of the Gods.

Restored Master Sword
Restored Master Sword

Nu har svärdet blivit återställt, det blir det efter du har klarat vind respektive jordtemplet. Master Sword har nu kraften att förgöra ondskan och är Hyrules sista hopp. Som du kanske ser är svärdet inte längre att leka med.

Hero's Shield
Hero's Shield

Den här skölden gjordes för att hedra hjälten av tid (The Hero of Time). Skölden hittar du på Outset Island i mormors hus, i början av äventyret.

Mirror Shield
Mirror Shield

Den kraftfulla och eleganta spegelskölden är tillbaka i sedvanlig ordning. Du kan självklart reflektera bl.a. ljus med den här skölden, som du hittar i Earth Temple, där den är extra användbar.

Wallet
Wallet

Med den här plånboken kan Link bära och hålla reda på sina dyrbara rupees. Den finns i tre olika storlekar.

Liten: Den här plånboken kan bära upp till 200 rupees och är den som du börjar äventyret med.

Wallet

Stor: Du uppgraderar din plånbok hos Great Fairy och den här kan bära upp till hela 1000 rupees, vilket är mer än vad Link någonsin har kunnat bära i ett tidigare äventyr.

Största: Även denna plånbok får du genom en uppgradering av Great Fairy och den kan bära upp till förbluffande 5000 rupees.

Pirate's Charm
Pirate's Charm

En magisk sten som Tetra hänger kring Links hals innan han ger sig av mot Forsaken Fortress. Via stenen kan Tetra kommunicera med Link telepatiskt. Tryck på A-knappen när den blinkar till på ett speciellt sätt samtidigt som kontrollen skakar, för att höra vad Tetra har att säga.

Bomb Bag
Bomb Bag

Med bombpåsen kan Link bära bomber. Den finns i tre olika storlekar.

Liten: Denna kan du få av Niko på piraternas skepp (andra gången), som låter dig bära upp till 30 bomber.

Stor: Med den här kan du bära upp till 60 bomber. Denna påse får du genom en uppgradering av Great Fairy.

Största: Med den största bombpåsen kan du bära upp till 99 bomber. Den kan du få genom en uppgradering av Great Fairy.

Power Bracelets
Power Bracelets

Med de här armbanden blir Link starkare. Han kan nu lyfta tunga stenbumlingar. Armbanden hittar du på Fire Island, som snarare är en vulkan än en ö.

Quiver
Quiver

I den här förvarar Link sina pilar, som han använder till pilbågen som ammunition. Quivern finns i tre olika storlekar.

Liten: Med den här kan du ha upp till 30 pilar och du får med den automatiskt när du hittar pilbågen.

Stor: Denna uppgradering likt många andra får du utav Great Fairy. Nu kan du bära upp till 60 pilar.

Största: Även den sista uppgraderingen får du utav Great Fairy och du kan nu ha upp till 99 pilar.

Telescope
Telescope

Det här föremålet får Link av sin lillasyster Aryll på sin födelsedag. Kikaren kan komma till nytta på en del ställen i äventyret, men överlag är den inte särskilt användbar.

Sail
Sail

Eftersom båten King Red of Lions inte har något segel så får Link köpa ett. Seglet kan du köpa av ZunariWindfall Island. Nu kan Link segla ut på haven med sin segelbåt i vindens riktning.

The Wind Waker
The Wind Waker

Den här legendariska "dirigentpinnen" innehåller krafter från gudarna och kan spela melodier, eftersom den användes för att dirigera låtar åt gudarna. The Wind Waker får du när du kommer till Dragon Roost Island.

Bomb
Bomb

Bomberna är väldigt användbara, du kan använda dem på fiender och spränga upp vissa väggar. Bomberna dyker upp efter det att du fått bombpåsen. Bomberna kan du även skjuta iväg från din segelbåt i en kanon.

Tingle-Tuner
Tingle-Tuner

När du fått det här föremålet genom att befria TingleWindfall Island, kan du koppla en Gameboy Advance till ditt Gamecube via någon av kontrollportarna. Då kan en kompis till dig sitta bredvid och hjälpa dig genom äventyret.

Boomerang
Boomerang

Boomerangen kan förlama och även döda fiender. Den kommer givetvis tillbaka till dig och kan ha saker med sig om du prickat rätt som t.ex. hjärtan eller magiflaskor. Boomerangen kan pricka flera mål på ett kast, på så sätt att när du dragit siktet över ett mål blir det en stjärna på det och sen kan du markera ett eller flera mål till och sedan kasta. Du hittar Boomerangen i Forbidden Woods.

Hero's Bow
Hero's Bow

Med pilbågen kan du naturligtvis skjuta pilar både från vanlig stillastående position och från din segelbåt. Pilbågen hittar du i Tower of the Gods. Utöver den vanliga pilen kan du hitta tre magiska pilar.

Fire Arrow
Fire Arrow

Den här och ispilen är de första magiska pilarna du får. Eldpilen kan bränna fiender och smälta is. Eldpilen får du utav Great Fairy QueenMother and Child Island, dit kan du endast komma med hjälp av låten Ballad of Gales, som du kan lära dig av någon som gillar tornados (ledtråd).

Ice Arrow
Ice Arrow

Med ispilen kan du frysa fiender för att sedan bl.a. kunna stå på dem, du kan även släcka den hetaste eld. Ispilen får du samtidigt som eldpilen, d.v.s. av Great Fairy QueenMother and Child Island.

Light Arrow
Light Arrow

Ljuspilen är viktig eftersom kraften av ljus är det enda som kan besegra mörkret inom Ganondorf. Ljuspilen kan du hitta i Ganon's Tower efter ett antal strider med Phantom Ganon.

Deku Leaf
Deku Leaf

Det här är ett väldigt starkt löv från Great Deku Tree. Du kan skapa små vindpustar med dekulövet när du står på marken. Om du hoppar ut i luften kan du använda lövet för att sväva/segla med hjälp av vinden, kanske till någon annars otillgänglig plats, men det tar dock på magin/manan.

Grappling Hook
Grappling Hook

Ett sådant här redskap användes av Rito stammen innan de fick vingar. Med Grappling Hook kan du svinga dig. Du tar fram den och siktar, kommer det fram en stjärna så kan din Grappling Hook haka fast där. Om du stannar svingen med R-knappen kan du ändra riktning eller klättra upp för repet. Du får detta föremål på Dragon Roost Island och det kan även användas som kran från din segelbåt för att fiska upp skattkistor från havets botten.

Boko Stick
Boko Stick

De här pinnarna fungerar utmärkt som facklor. Du kan hitta dem på vissa ställen, men Bokoblins och Bokobabas brukar lämna efter sig sådana här pinnar. Du kommer upptäcka att de kommer väl till hands under ditt äventyr.

Picto Box
Picto Box

Den här kameran kan ta upp till tre stycken svartvita bilder. Den tillhörde fotografen Genzo, men blev stulen. Du kan hitta den efter att du har krypit igenom en liten labyrint, som har sin ingång i Tingles fängelsecell.

Deluxe Picto Box
Deluxe Picto Box

Även den här kameran kan bara ta upp till tre stycken bilder, men i färg. Du får kameran av fotografen Genzo efter att du har gjort ett litet uppdrag åt honom.

Skull Hammer
Skull Hammer

Den här hammaren kan behövas för att besegra vissa fiender. Link kan även slå ner omkopplare, som han tidigare inte ens kunde trycka ned med sin kroppsvikt. Skull Hammer hittar du i Forsaken Fortress.

Hookshot
Hookshot

Om du skjuter på vissa föremål med Hookshoten åker du till dem, en stjärna markerar föremålet om du kan haka fast och åka till det. Vissa föremål åker till dig som t.ex. lättare flyttbara föremål. När du tar fram Hookshoten kommer ett rött sikte att synas, om siktet inte syns så är målet för långt bort. Hookshoten kan inte bara användas för att ta sig till annars otillgängliga platser, utan den kan också användas för att skada eller döda fiender. Hookshoten hittar du i Wind Temple.

Iron Boots
Iron Boots

De här skorna är tillverkade av finaste järn så att de håller dig på marken, inte äns den starkaste vinden skulle kunna blåsa iväg Link med de här skorna på. Järnskorna hittar du på Ice Island, den kallaste platsen på öppet hav.

Hero's Charm
Hero's Charm

När du använder detta föremål kan du se hur mycket liv en fiende har kvar. Detta användbara föremål kan du få av skolläraren på Windfall Island genom att ge henne 40 stycken Joy Pendants.

Magic Armor
Magic Armor

Det här magiska föremålet gör dig osynlig, men din magimätare går ner väldigt fort under tiden du använder den, så använd den med omsorg och inte i onödan. Det här föremålet får du utav Zunari när du slutfört bytes/handels-uppdraget.

Enemy Weapons
Enemy Weapons

Vissa fiender bär på vapen som t.ex. svärd och klubbor. Om du dödar dem tappar de vapnet eller om du skadar dem så tappar de vapnet. Link kan plocka upp vapnet och använda det tills han går ut ur rummet, han kan även kasta vapnet på en fiende eller bara rätt ut i luften om du känner för det.

Rupees
Rupees

Rupees är valutan i Hyrule och även på detta stora hav med öar. Rupees kan du hitta lite här och var. Olika färg på rupees betyder olika värden t.ex. en grön rupee är värd 1 och en blå 5. Dina rupees sparas automatiskt i din Wallet.

Triforce Shard
Triforce Shard

Långt in i Links äventyr kommer han att få samla ihop 8 Triforce bitar, som alla ligger begravda på havets botten. Det här är det sista testet för att se om du är den sanna hjälten.

Triforce Shard
Dungeon Map

I varje grotta/tempel så finns en karta. På den kan du se grottans/templets alla rum, samt vilka du besökt och inte besökt. Ett måste för den som vill upptäcka allt helt enkelt.

Dungeon Compass
Dungeon Compass

Precis som kartan så finns det en kompass i varje grotta/tempel. Kompassen gör så att du kan se var grottans/templets skattkistor och boss finns, du är även markerad med en gul pil och dörren du komm ifrån med en röd pil, vilket kan vara oumbärlig information för den lättförvirrade äventyraren.

Small Key
Small Key

En vanlig nyckel som kan bl.a. hittas i grottor/templen och de behövs för att öppna låsta dörrar, bl.a. för att komma vidare i grottor/templen.

Boss Key
Boss Key

Den här utsmyckade nyckeln verkar mer exklusiv än den vanliga nyckeln. Det kan bero på att detta är nyckeln som låser upp dörren till rummet där bossen i grottan/templet befinner sig. Se till att du är väl förberedd när väl väljer att använda den.

Empty Bottles
Empty Bottle

Tomma flaskor kan vara användbara. De kan användas för att förvara och frakta t.ex. drycker, mjölk, mediciner och féer. I Wind Waker finns det 4 stycken flaskor att hitta. Nedan kan du se var och hur du får dem.

  • Hjälp MedliDragon Roost Island över till templet.
  • Besegra alla fiender i ubåten nära Bomb Island.
  • Köp en flaska av Beedle för 500 rupees nära Rock Spire Island.
  • Efter att du har räddat Aryll kan du förfölja en blond flicka på natten på Windfall Island. Undvik att bli upptäckt och ta henne på bar gärning när hon försöker bryta upp Zunaris kassaskåp. Prata med henne och välj alltid det översta alternativet.
Green Potion
Green Potion

När du dricker en Green Potion så får du full mana/magi. Du kan köpa drycken i Jelly ShopWindfall Island.

Red Potion
Red Potion

När du dricker en Red Potion så helas ditt liv upp till max. Du kan köpa drycken i Jelly ShopWindfall Island.

Blue Potion
Blue Potion

När du dricker en Blue Potion så får du fullt med mana/magi och liv. Du kan köpa drycken i Jelly ShopWindfall Island.

Fairy
Fairy

Om Link ser en fé så kan han fånga den i en flaska. Om du dör så helar fén upp ditt liv och magi, även om du för tillfället inte har utrustat dig med den. Du kan naturligtvis använda fén manuellt också.

Water
Water

Det här är vanligt vatten som finns nästan överallt, fast nu i en flaska. Med det kan du släcka mindre eldar och vattna plantor.

Forest Water
Forest Water

Det här är magiskt vatten som du bara kan hitta i Forest Haven. Med det kan du vattna det stora dekuträdets "barn", som finns på vissa närliggande öar.

Firefly
Firefly

De här små djuren kan du hitta i Forest Haven och de kan behövas för att lyckas med uppdraget som ger dig Deluxe Picto Box.

Elixir Soup
Elixir Soup

Den här drycken har ett speciellt recept. Drycken gör så att både liv och magi återställs, men den gör också så att attacken fördubblas tills Link blir träffad av en fiendes attack. Varje flaska med Elixir Soup räcker för att dricka två gånger.

Spoils Bag
Spoils Bag

I den här kan du förvara upp till åtta stycken olika föremål som fiender lämnar efter sig. Du kanske tycker föremålen är onödiga, men det finns ofta någon annan person som vill ha något av dem. Spoils Bag får du utav Niko på piratskeppet.

Knight's Crest
Knight's Crest

De här får du oftast av Iron Knuckles eller andra riddarliknande fiender. När Link har samlat 10 stycken sådana här, så kan han ge dem till OrcaOutset Island för att få en liten present i utbyte.

Joy Pendant
Joy Pendant

Det här vackra smycket får du ibland av fiender när du dödat dem. Det finns en viss skollärare på Windfall Island som är minst sagt förtjust Joy Pendants.

Skull Neklace
Skull Neklace

De här halsbanden är inte värda mycket, bortsett från någon som tycker om dem. Man brukar få sådana här av Moblins.

Bokobaba Seed
Bokobaba Seed

De här fröna får du naturligtvis av Bokobabas. Det talas om att någon i skogen kan använda dessa till någonting bra.

Golden Feathers
Golden Feathers

De här fjädrarna får du utav en fiende som kallas Kagorocs. Det sägs att kvinnor med vingar gillar sådana här fjädrar.

Red Chu Jelly
Red Chu Jelly

Det här mystiska bäret innehåller ingredienser till magiska drycker. De här får du utav röda Chu Chus och du kan ta dem till ägaren av Jelly ShopWindfall Island, som kan göra en dryck av dem.

Green Chu Jelly
Green Chu Jelly

Det här mystiska bäret innehåller ingredienser till magiska drycker. De här får du utav gröna Chu Chus och du kan ta dem till ägaren av Jelly ShopWindfall Island, som kan göra en dryck av dem.

Blue Chu Jelly
Blue Chu Jelly

Det här mystiska bäret innehåller ingredienser till magiska drycker. De här får du utav blåa Chu Chus och du kan ta dem till ägaren av Jelly ShopWindfall Island, som kan göra en dryck av dem.

Bait Bag
Bait Bag

I den här säcken kan du förvara mat och bete. Du kan köpa Bait Bag från Beedle, mannen som har en liten affär på en båt, som finns vid de flesta öar.

All-Purpose Bait
All-Purpose Bait

Med det här betet kan du locka vissa fiender och djur närmare och andra saker kan hända när de får maten. Den största anledningen att man har detta bete är för att mata fisken, som kan rita in öar och platser på din karta.

Hyoi Pear
Hyoi Pear

När du använder denna frukt så placerar Link den på huvudet. Då kommer du att kunna kontrollera en fiskmås tills du väljer att göra någonting annat.

Delivery Bag
Delivery Bag

En liten användbar väska där du kan förvara upp till åtta stycken brev eller saker som du fått från olika personer. Du ska naturligtvis leverera breven till dess mottagare. Delivery Bag får du utav Rito brevbäraren, Quill.

Letters
Letters

Många gånger under ditt äventyr kommer du bli tillfrågad om du kan leverera ett brev till någon person. Eftersom du är vänlig, så har du ingenting emot det.

Flowers & Decorations
Flowers & Decorations

Även växter och andra föremål som ska levereras till någon hamnar i din Delivery Bag, tills du bytt dem mot någonting annat eller placerat dem i en kruka. Sådana här kommer du troligen att stöta på kring Windfall Islands trakter.

Cabana Deed
Cabana Deed

Det här är ett bevis på att du äger huset på Private Oasis. Det får du om du ger 20 stycken Joy Pendants till skolläraren på Windfall Island.

Complimentary ID
Complimentary ID

Den här får du när du fått 30 poäng (köpt 30 saker) i Beedles affär. Den är inte mycket till användning, den är mer som ett tack-kort.

Fill-Up Coupon
Fill-Up Coupon

Den här får du av Beedle när du fått 60 poäng. Du kan använda den för att i princip återställa allt i din utrustning.

Piece of Heart
Piece of Heart

Hjärtbitar kan du hitta på olika ställen runt om på havet. Efter varje fyra stycken du samlat så får du en extra hjärtbehållare uppe längst vänstra kanten.

Heart Container
Heart Container

Du börjar spelet med tre stycken hjärtbehållare. Du kan hitta en hel hjärtbehållare efter du dödat en boss. Dessa är mycket viktiga eftersom det är de som är ditt liv och om du inte har många löper du större risk att dö i strider.

Sea Chart
Sea Chart

Sjökartan är en karta över havet, men den har inte många öar utritade. Därför kanske du kan få en viss fisk att rita in ön som du är vid på kartan.

Treasure Chart
Treasure Chart

En skattkarta kan du hitta på de flesta ställen runt om på havet. En sådan här karta visar var en skatt som ligger på havets botten finns.

Ghost Ship Chart
Ghost Ship Chart

Den här kartan avslöjar var spökskeppet befinner sig och var den kommer att befinna sig vid olika tidpunkter. Den här kartan hittar du på Diamond Steppe Island och den behövs för att komma ombord på spökskeppet.

In-Credible Chart
In-Credible Chart

Den här kartan visar var du kan hitta alla Triforce kartor. Du får den långt in i spelet på så sätt att Tingle har postat den till dig, så håll koll på brevlådorna.

Triforce Chart
Triforce Chart

Det finns åtta stycken sådana här kartor. De visar var en Triforce bit finns, men tyvärr så kan du inte tyda dem. Kanske kartritaren Tingle kan tyda dem åt dig, det skulle ju inte vara alltför otroligt, fast han vill nog ha pengar (Rupees) för besväret.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload