www.zelda-sajten.com
Karaktärer

Karaktärer

Karaktärer

Här kan du hitta fakta om några personer och olika raser från The Wind Waker. Är det någon karaktär/ras du saknar? Då är det bara att kontakta mig och bifoga gärna en liten faktatext, så kommer jag nog att lägga upp det inom sinom tid förhoppningsvis. Har du bifogat en kvalitativ faktatext, så kommer du givetvis att få ett hedersomnämnande i samband med texten eller i dess närhet.

Du kan klicka på bilderna för att se dem i en större skala. Vissa bilder går att förstora ännu mer genom att klicka på förstoringsikonen i det övre högra hörnet. Dessutom kan du enkelt bläddra mellan bilderna.

Aryll
Aryll

Lilla Aryll är Links yngre syster och hon bor tillsammans med honom och deras mormor, på en lugn och stillsam ö vid namn Outset Island. Hon beundrar Link väldigt mycket och ser upp till honom. På hennes storebrors födelsedag blir hon kidnappad av en stor monsterliknande fågel. Hon blir sedan fånge i Forsaken Fortress.

Mormor
Mormor

Det här är Link och Arylls snälla och älskade mormor. Hon är en vis och vänlig gammal tant och hon är den första som berättar legenden om The Hero of Time för Link. Mormor tar väl hand om barnen och gör en speciell soppa åt dem när de behöver. Hon önskar över allting annat att Link ska leva ett harmoniskt liv.

Beedle
Beedle

Beedle är en simpel och utåtriktad man, som äger båtaffären som åker över det stora havet (The Great Sea). Beedles affär är ganska ny, men den går säkert bra, för du kan sälja mycket från din Spoil Bag och göra affärer med honom. Beedle belönar dessutom sina finaste kunder.

Link
Link

Link är den unga pojken som bringar hopp över haven. Han håller till på en liten ö, Outset Island. Där bor han med sin syster Aryll och sin mormor. Link är en enkel liten pojke som lever ett ganska normalt liv med sin familj och sina vänner på ön. Han vet lite om att han snart kommer att få pröva stora utmaningar, vilka kommer att leda till en magisk resa för att rädda det stora havet (The Great Sea).

Komali
Komali

Prins Komali är den framtida ledaren för Rito stammen och son till Oya, hövdingen. Komali har en hemsk brist på mod efter det som hände mellan han och Valoo (en stor röd drake). På senare tid hade himmelsguden varit annorlunda och då blev han rädd för att använda sina vingar. Han håller i en kristallkula som heter Din's Pearl, som ska ge honom mod och han kallar den för sin egen.

Lenzo
Lenzo

Lenzo är mästaren när det gäller fotografisk konst. De flesta av hans verk är fokuserade på att fånga legendariska och historiska ting runt om i världen. Lenzo arbetar för tillfället med en ny typ av kamera, han säger att den är kapabel till att ta fotografier helt i färg.

Zunari
Zunari

Den här ganska udda typen bor på Windfall Island och är engagerad i sina blygsamma affärer. Fastän hans affärer inte precis går dåligt, så driver han en lokal auktion under natten med många skatter. Auktionen har blivit ganska populär, men han måste ha Links hjälp för att sätta sina affärer i rörelse.

Zelda
Zelda

Den här vackra unga prinsessan är den sanna arvtagaren till tronen av Hyrule, det uråldriga kungadömet som har blivit glömt. Zelda har mycket bra telepatiska krafter och innehar Triforcen av visdom inom sig. Prinsessan är väldigt snäll och känner medlidande med Link, eftersom allt världens hopp ligger på hans axlar. Zelda är nyckeln till Ganons plan och måste därför hållas i hemlighet för honom. Kanske på en avlägsen plats eller varför inte utklädd till någon annan.

Konungen av Hyrule
Konungen av Hyrule

Denna man var härskaren över det gamla kungadömet Hyrule. Han var den störste kungen Hyrule någonsin haft och han kämpade för att bannlysa Ganon från landet och förinta honom. Han är dessutom lik Links båt King of Red Lions, som hjälper Link genom äventyret och seglar med honom över haven. Kan det vara han?

Orca
Orca

Den här mannen lever med sin bror Sturgeon i ett hus med två våningar på Outset Island. Orca håller till på första våningen och han kan hantera ett svärd väl. Han är nog den enda mannen kvar som är väl tränad med de legendariska krigsteknikerna. Orca lär Link tidigt i hans äventyr hur man kan hantera ett svärd och dess teknik.

Sturgeon
Sturgeon

Sturgeon bär på mycket kunskap och han lever på Outset Island med sin yngre bror, Orca. Hans övervåning är fylld med böcker och annan fakta. Sturgeon är alltid lite bitter p.g.a. hans brors ständiga oväsen, men Link kommer att lära sig mycket av Sturgeon i början av sitt äventyr.

The Great Deku Tree
The Great Deku Tree

The Great Deku Tree är guden av jord och skyddar Forest Haven och allt omkring det. Dekuträdet ser efter skogens släkte, Koroks. Han producerar frön åt dem som de sedan ska sprida över världen varje år. Dekuträder talar flytande hylianska och modernt språk, och han vet mycket om legenden om hjälten (The Hero of Time) och han söker efter svar för att stoppa ondska.

The Koroks
The Koroks

Koroks lever för en enda anledning, att sprida frön från Dekuträdet över haven så att många skogar kan slå rot och växa. Varje år håller de en helig ceremoni för att berömma Dekuträdet för hans visdom och vägledning. Deras ledare, Makar, dirigerar dem i en sång under ceremonin.

Medli
Medli

Medli är en vänlig flicka uppväxt på Dragon Roost Island och hon har tagit hand om Valoo som hans nya tjänare. Hennes mor lärde henne väl att tala lite hylianska och kommunicera med guden av himlen. Medli har mycket förtroende för Link och är nyckeln för att återställa en stor kraft som kan stoppa ondska. Hon bär på en helig harpa som har passerat ner till henne i en rak blodslinje, hon tror att den ger henne styrka.

The People of Outset Island
The People of Outset Island

De många byborna som håller till på Outset Island har alla sina egna privata liv, som gör dem unika och att de sticker ut från mängden. De lever och är uppväxta på den fridfulla ön, och vill att deras barn ska göra det samma.

Tetra
Tetra

Den här söta unga flickan är faktiskt kapten över ett piratskepp och hon har tagit över efter sin mamma för att leda personalen. Tetra har en stark personlighet och gillar inte att någon ska behöva hjälpa henne med någonting. När Link möter Tetra för första gången så tillåter hon honom att komma ombord på skeppet, eftersom han räddade henne från några monster i skogen. Tetra har alltid undrat varför hon hamnat i denna värld och strävar efter att få veta sitt öde.

Valoo
Valoo

Den stora Valoo är den allsmäktiga guden av himlen. Valoo håller till på toppen av Dragon Roost Island och skyddar Rito folket som bor där. Han talar uråldrig hylianska, så bara några enstaka personer förstår honom. Valoo gör så att Ritos får vingar när de har blivit en viss ålder och skyddar dem alltid från skada.

The Killer Bees
The Killer Bees

De här pojkarna är de som utför rackartyg på Windfall Island och är kända för att skapa trubbel. Det här gänget vill inte gå till skolan och ställer till det för folk bara för att ha kul. Hur som helst, de här pojkarna är fortfarande barn och de tycker om leken kurragömma.

Maggie & Father
Maggie & Father

Det här far och dotter paret är riktigt fattiga. De lever på Windfall Island och har svåra tider, eftersom Maggie har blivit kidnappad och tagen till Forsaken Fortress. Hennes far berättar historien för alla i staden och hoppas att hon ska bli funnen.

Millie & Father
Millie & Father

Millie är en söt flicka som bor med sin far i den två våniga herrgården på Windfall Island. Deras livsstandard är hög och de har faktiskt inte haft några problem tills nyligen. För några dagar sedan så har Millie blivit kidnappad och tagen till Forsaken Fortress. Hennes far gråter konstant och har erbjudit en belöning med obegränsade proportioner till den som räddar henne.

Cyclos
Cyclos

Cyclos är Zephos länge förlorade bror och han är en skam för familjen. Cyclos brukade vara vänlig och vis som sin äldre bror, men så en gång blev han arg över sitt förstörda tempel. Sedan dess ägnar han sitt liv åt att kontrollera cykloner över havet och vräka oväder över dem som trotsar honom. Många säger att om man kan stoppa styrkan av Cyclos magi, så finns det inga ord för hur användbara cykloner kan vara.

Laruto
Laruto

Den här unga kvinnan är prinsessa och sage från den utdöda Zora rasen. Laruto var döpt efter en vacker kvinna vid namn Ruto, som var den visa sagen av vatten. Laruto har tjänat som sagen av jord och har bett i Earth Temple i flera år. Nyligen har Ganons magi invaderat templet och förstört henne, bara hennes själ är kvar.

Tingle
Tingle

Tingle är en mästerkartritare och han kan tolka kartor jättesnabbt. Han sägs vara en ättling till den legendariska gröna älvan som hjälpte "hjälten av tid". Hans vänner, Ankle, Knuckles och David Jr är också ganska udda, och det finns små mysterier som omgärdar deras liv.

King of Red Lions
The King of Red Lions

Detta är segelbåten som Link använder för att färdas mellan öarna på havet. Trots att han är en båt, så är han vis och har en otroligt modig personlighet på samma gång. Han har varit aktiv länge och han pratar forntida hylianska, samt kommunicerar med gudarna. The King of Red Lions sägs ha någon slags förbindelse till den kungliga familjen av Hyrule.

Ganondorf
Ganondorf

Detta är samma Ganondorf som "hjälten av tid" besegrade och förseglade i det heliga landet (Sacred Realm). Han har nu brytit sig fri och längtar efter att förstöra allt. Han tog en gång över det bortglömda kungadömet Hyrule och förådde kungen, vräkandes förrödelse över alla som var emot honom. Ganondorf har trekraften av styrka, vilket gör honom till den farligaste varelsen i landet. Efter att han bröt sig fri, slog han upp sitt läger i det förbjudna fortet, och han letar efter ett sätt att återvända till det bortglömda kungadömet och göra det till sitt. Hans potentiella styrka är inte på max, men den växer långsamt.

The Pirates
The Pirates

Det här vältränade gänget av pirater är under ledning av Tetra. Piraterna är ett gäng livliga killar och de litar på att deras ledare ska säga åt dem vad de ska göra. Några har enorm styrka, medan andra litar till sin smarthet för att överleva på havet. Deras uppdrag är att hitta en skatt som vilar på havets botten.

The Queen of Fairies
The Queen of Fairies

Hon kanske ser ut att vara ett ensamt barn, men hon är verkligen den mäktigaste älvan som någonsin funnits i landet. Hon bär på den största kraften av alla älvor och håller sig gömd på Mother and Child Island, väntandes på att hjälten ska finna henne. Drottningen kontrollerar alla älvor med hjälp av sin magiska maskot och hon vill hjälpa alla i landet.

Traveling Merchant
Traveling Merchants

De resande affärsmännen som befolkat det stora havet, erbjuder många ovanliga varor som någon annan gärna byter något ovanligt i sin tur mot. De här handelsmännen ligger lågt och kan bara hittas på speciella platser över havet och somliga säger att de är de sista överlevande av någon uråldrig hyliansk ras.

Great Fairy
Great Fairy

De här magiska féerna håller till på alla hörn av havet, spridandes sin magi över världen. The Great Fairies har oändliga krafter att hela alla skador och friska upp själen, och många besitter stora krafter. Älvorna kommer att ge Link många krafter genom sitt äventyr.

Tott
Tott

Tott är en ganska udda dansare som lever på Windfall Island. Trots att Tott älskar sitt dansande, är han frustrerad över en viss sång. Han har försökt att komma ihåg en speciell rytm under en lång tid. Kanske om han lär Link stegen, så kan kanske han etablera en bra rytm.

Makar
Makar

Makar är en ung och talangfull medlem av Korok stammen och dirigerar dem i en ceremoni varje år. Makar är känd för att hamna i trubbel och måste bli räddad av Link tidigt i hans äventyr. Dekuträdet vet att lille Makar har stora ambitioner och måste fullfölja sitt öde för att hjälpa hjälten.

Fado
Fado

Fado är en ung pojke som tillhör till den utdöda Kokiri rasen. Han är en ättling till en ung Kokiri vid namn Mido och har tjänat som sagen av vind. Fado har länge följt efter den store Saria, sage av skog, och har bett inuti Wind Temple i många år. Tyvärr har Ganondorf eliminerat honom och allt som finns kvar är hans själ.

Fishman
Fishman

Fishman är ett vist och lustigt kreatur, som har många bröder runt om i havet. Fishman vet mycket om havet och kommer att ge Link många tips och ord av kunskap om det mesta. Den här visa fisken är också en bra kartritare och kommer att rita många delar av havets karta åt Link, men han vill ha en liten middag för besväret.

Zephos
Zephos

Zephos är en vis och vänlig vindgud och han har bott vid Dragon Roost Island i många år för att se över vinden. Zephos har väntat länge på den nya vinddirigeraren och har mycket att lära honom. Hans bror, Cyclos, har blivit väldigt bitter efter det att hans tempel gick sönder och han har nu förrådit sin bror. Zephos kommer att lära Link en melodi, som gör att han kan kontrollera vinden.

Mrs. Marie
Mrs. Marie

Den här damen är skolläraren på Windfall Island. Trots att många andra kvinnor skvallrar om hennes tankar och avsikter, så är Mrs. Marie en vänlig och bra lärare. Några av hennes elever skolkar och hon oroar sig över dem. Mrs. Marie har en stor svaghet för juveler och hon säger att dem ger henne mycket glädje.

Doc Bandam
Doc. Bandam

Doktor Bandam är den briljanta ägaren av dryckaffären på Windfall Island. Han ägnar sitt skarpa intellekt åt att göra återställningsdrycker till vem som helst som behöver. Han är känd för att utnyttja kraften hos Chu Jelly och han älskar sitt jobb. Han eftertraktar alltid folk som kan donera speciell Chu Jelly till hans affär, så att han kan forska fram nya drycker.

Rito Chieftain
Rito Chieftain

Ledaren över alla Ritos är en vänlig och resonabel man. Över allt annat så bryr han sig mest om sitt folk och han gör allt för deras liv. Chefens son, Komali, är en oroad ung man med inget självförtroende. Chefen oroar sig konstant vad som kommer att hända med hans stam och sin son.

Quill
Quill

Denna ståtliga unga man är en Rito som använder sina skickliga flyg färdigheter till att dela ut post. Ritos är specialiserade på detta område av den enkla anledningen att de känner till himlen så pass bra. Quill har haft koll på Link under en viss tid och kommer att hjälpa honom en liten bit på hans resa för att stoppa ondska.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload