www.zelda-sajten.com
Bossar

Bossar

Här kan du hitta lite hjälp med hur man klarar bossarna i Majora's Mask. Visst det var längesen jag spelade Majora's Mask, men jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg. Om det är något jag har missat eller om du vet något knep jag inte känner till på någon boss, så får du gärna maila mig och informera om vad det är så kanske jag lägger till det.

Odolwa
Masked Jungle Warrior: Odolwa

Odolwa är trots sin storlek inte särskilt svår. Du kan skada honom på många sätt. Du kan skjuta pilar på honom medan han är någorlunda stilla vilket jag rekomenderar, men om du får slut på pilar kan du slå sönder någon växt eller liknande i kanten för att få pilar. Annars kan du slå på hans ben med ditt svärd vilket är effektivt, men riskabelt. Slänga bomber på Odolwa funkar bra det med. Om han har släppt ut sina irriterande fladdermusliknande monster, kan du slänga en bomb och tro det eller ej så väljer de då att flyga mot bombens brinnande stubin och om du har tur så dör de. För att inte bli skadad bör du hålla dig på avstånd när han svingar sitt svärd och dansar. Fortsätt skada bossen tills han är eliminerad och du har återställt Woodfalls vatten till det normala.

Masked Mechanical Monster: Goht
Goht

Även denna boss är inte precis svår den heller. När du kommer in i rummet kommer du att se Goht fastfrusen i is och eftersom du är snäll så tinar du gärna upp honom med en eldpil. Det är nu själva striden börjar, efter att du har tinat upp Goht börjar han att springa runt. Det du ska göra nu är att följa (rulla) efter honom som Goron Link. När dina taggar som förbrukar mana är framme ska du försöka rulla in i honom antingen i baken eller från sidan, så att han blir skadad. Efter ett tag kanske han ramlar ihop och då har du chansen att fortsätta rulla med dina taggar på honom eller resa dig upp och slå honom. Eftersom mana förbrukas när du rullar, så finns det naturligtvis magiflaskor längst din rullningsväg, men se upp så att du inte blir träffad av Gohts "elskott" eller fallande bomber. Du kan även vara Link för att döda honom. Då kan du stå vid ingången och vänta tills varje gång han kommer förbi springande och skjuta pilar på honom. Denna metod är både segare och tråkigare. Återupprepa någon av de två övre metoderna tills Goht är besegrad.

Gargantuan Masked Fish: Gyorg
Gyorg

Värsta bossen i värsta templet, enligt mig. Till skillnad från de två första bossarna är Gyorg väldigt svår. Det finns två sätt att besegra denna fisk. Ett sätt är att stå uppe på plattformen och hålla koll på Gyorg och när han är på väg för att hoppa upp ska du skjuta honom med en pil. Nu faller han förlamad till botten och nu ska du ta på dig din Zora Mask och hoppa i vattnet. Du ska naturligtvis dyka ner till Gyorg och slå honom eller ge honom en stöt med din magiska barriär. Sedan får du dyka upp på plattformen och göra samma sak igen. Det andra sättet att besegra Gyorg är att vara Zora Link och vara nere i vattnet under hela duellen. Du ska nu naturligtvis skjuta på honom med dina bomeranger, så att han blir förlamad och faller till botten och sedan slå honom. Efter ett tag kommer Gyorg släppa ut små elaka fiskar, de kan du lättast skydda dig ifrån genom att göra magisk barriär, vilket även fungerar för att förlama och skada Gyorg. Återupprepa någon av ovanstående metoder tills Gyorg är dödad och västerhavens vatten återställda.

Giant Masked Insect: Twinmold
Twinmold

Till att börja med kan det vara bra om du har några Green Potions på dig eller druckit Chateau Romani innan du möter denna boss. Anledningen till att du behöver magi är att du ska ha på dig din Giant's Mask. Giant's Mask förbrukar mana, men gör så att du blir stor. Nu när du är stor har du möjlighet att skada Twinmold med ditt svärd på deras huvud eller svans, vilket är lätt vid tillfällen när de dyker upp respektive ner i sanden. Även om du inte har några Green Potions har du goda chanser att klara denna insekt, eftersom du kan slå sönder pelare som innehåller Magic Jars, de är svåra att se som stor så ta av dig masken när du ska ta dem. Om det är så att manan ändå tar slut, så finns det chans att döda Twinmold med hjälp av pilbågen, genom att skjuta honom i huvudet eller på svansen. Att använda pilbågen är inte att rekomendera eftersom det är svårt att träffa, den bör som sagt bara användas som sista utväg. Kämpa mot Twinmold tills de är döda och de fyra giganterna är befriade.

Heart of Darkness: Majora's Mask
Majora's Mask

Den här striden är uppdelad i tre olika faser. Om du har Fierce Deity's Mask behöver du bara använda z-targeting och trycka på b-knappen, eftersom du då avfyrar blåa diskar mot bossen. Om du inte har den mäktiga masken ska jag tala om för dig vad du ska göra. Majora's Mask är den första fasen och kan bara bli skadad på baksidan. Därför kan du skjuta pilar eller Zora Links boomeranger på dens baksida när den flyger omkring. Du kan även slå ner den med en spinnattack när den spinner runt på marken och sedan ge den ett slag till innan den börjar flyga omkring igen. Efter ett tag kommer de fyra bossmaskerna att börja flyga runt och attackera dig. Skjut tre pilar på vardera av dem, så att de dör, sedan kan du koncentrera dig på Majora's Mask igen. När Majora's Mask börjar skjuta eldstrålar på dig ska du spegla tillbaka dem med din spegelsköld. Om du är Zora Link bör du undvika hans eldstrålar, eftersom du dör annars på en träff, vilket hände mig första gången jag mötte denna boss. Fortsätt att skada Majora's Mask på något av ovanstående sätt tills du får möta nästa form.

Majora's Incarnation

Detta är fas två och den lättaste formen av Majora's Mask. Det du behöver göra är att vänta på denna dansande sak att komma nära dig och slå den med svärdet. Om du är otålig kan du skjuta en ljuspil på den, så att den ramlar och du lätt kan slå den med ditt svärd. Fortsätt att slå med ditt svärd tills du får möta den tredje formen av Majora's Mask

Majora's Wrath

Det här är fas tre och den svåraste formen av Majora's Mask. Den attackerar dig med sina långa piskliknande tentackler och han släpper lös snurrande saker (typ som beyblades). För att skada denna boss kan du hålla dig på avstånd och försöka unvika hans piskrapp, vilket är svårt. Hur som helst, skjut en ljuspil på honom så att han blir förlamad. Nu har du din chans att springa fram och slå honom några gånger med ditt svärd. Återupprepa detta tills Majora's Wrath är död. Det finns säkerligen fler sätt och taktiker att besegra Majora's Wrath på, men det var på det här sättet jag vann och det sättet funkade bra, så det är det sättet jag talar om. Lycka till, Terminas öde och framtid ligger i dina händer.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload