www.zelda-sajten.com
Föremål

Föremål

Här kan du hitta fakta om olika föremål och utrustning från Majora's Mask. På vissa ställen så ger jag faktiskt lite hjälp om hur man får/hittar föremålet eller utrustningsobjektet. Givetvis få du som vanligt kontakta mig om du tycker att det är något föremål som fattas, så kanske jag i vanlig ordning lägger till det.

Kokiri Sword
Kokiri Sword

[Link] Link börjar spelet med Kokiri svärdet. Han känner svärdet väl, eftersom det var det första svärdet han fick i Ocarina of Time. Trots att det är det svagaste svärdet, så är det välgjort och går inte sönder. Dodongo skalan, 12 slag.

Razor Sword
Razor Sword

[Link] Det här svärdet är coolt, men bräckligt. Det går nämligen sönder efter 100 slag. Du uppgraderar ditt Kokiri svärd hos smeden i Mountain Village för 100 Rupees. Fast innan det behöver du ha tinat upp honom med en eldpil eller besegrat Goht, så att det blir vår uppe i de nordliga bergen. Dodongo skalan, 6 slag.

Gilded Sword
Gilded Sword

[Link] När du vunnit Gold Dust i Goron Racet, så kan du uppgradera ditt Razor Sword för 100 Rupees hos smeden i Mountain Village. Det här svärdet är både starkt och hållbart (det går inte sönder). Dodongo skalan, 4 slag.

Great Fairy Sword
Great Fairy Sword

[Link] I skillnad mot de andra svärden, så är det här ett c-knapps föremål. Därför kan du inte använda det här svärdet samtidigt som din sköld, men det gör mer skada än något annat vanligt svärd. Du får detta svärd genom att hitta alla 15 Stray Fairies i Stone Tower Temple och ta dem tillbaka till The Great Fairy.

Fierce Deity Blade
Fierce Deity Blade

[Oni Link] Det här mäktiga svärdet utrustas du med när du sätter på dig Fierce Deity Mask. Om du har tillräckligt med magi/mana, så avfyrar det här svärdet blåa diskar mot t.ex. en boss, vilket fungerar bra tillsammans med z-targeting.

Hero's Shield
Hero's Shield

[Link] Link börjar spelet med denna sköld, som är gjord utav stål. Den kan skydda Link från de flesta faror och den tål eld (den kan inte brinna upp), vilket är ett måste för den som gillar att leva farligt.

Mirror Shield
Mirror Shield

[Link] Den här legendariska skölden hittar du i Bottom of the Well i Ikana Canyon. Den kan reflektera ljus och vissa magiska attacker, den tål även eld. Tyvärr är den inte lika bländande vacker som sin föregångare från Ocarina of Time.

Pictograph Box
Pictograph Box

[Alla] Med kameran kan du ta bilder på saker och ting. Du kan gå till turistinformationen i Southern Swamp och se om du har tagit en bild värdig ett pris. För att få kameran måste du först hjälpa den skadade häxan Koume i Woods of Mystery. Sedan ska du gå till henne vid biljettluckan för båtkryssningar, åka en tur och ta emot kameran som du får av henne.

Powder Keg
Powder Keg

[Goron Link] En Powder Keg är en mycket kraftfull bomb, som kan spränga bort stora stenar. Bara en certifierad Goron får använda en sådan här bomb. För att få detta mäktiga sprängmedel måste du visa att du kan hantera det för tillverkaren som håller till i Goron Village.

Bomb Bag
Bomb Bag

[Båda] Med bombpåsen så kan Link bära bomber, den finns i tre olika storlekar.

Liten: Denna kan du köpa i Bomb Shop i West Clock Town för 40 Rupees, som låter dig bära upp till 20 bomber.

Stor: Med den här kan du bära upp till 30 bomber. Stoppa tjuven i North Clock Town vid midnatt på dag 1. Sedan kan du köpa denna påse i Bomb Shop på den sista dagen.

Största: Med den största bombpåsen kan du bära upp till 40 bomber. Prata med Dekun i Goron Village som Goron Link och köp påsen för 200 Rupees.

Quiver
Quiver

[Adult Link] I den här så förvarar Link sina pilar, som han använder till pilbågen som ammunition. Quivern finns i tre olika storlekar.

Liten: Med den här kan du ha upp till 30 pilar och du får med den automatiskt när du hittar pilbågen.

Stor: Denna kan du vinna i Shooting Gallery i East Clock Town. Nu kan du bära upp till 40 pilar.

Största: Få den perfekta poängen i Swamp Shooting Gallery och du kan ha upp till 50 pilar.

Wallet
Wallet

[Båda] För att hålla reda på dina rupees så behöver du givetvis en plånbok och den finns i tre olika sorters storlekar, från liten till den största.

Liten: Den du startar spelet med, som tillåter dig att ha upp till 99 rupees.

Stor: När du satt in totalt 200 rupees eller mer på banken i West Clock Town, så får du en plånbok som kan bära upp till 200 Rupees.

Största: Klara Oceanside Spider House vid Great Bay och du får denna stora plånbok som ger dig möjlighet att ha upp till 500 Rupees.

Bomb
Bomb

[Båda] Bomberna är väldigt användbara, du kan använda dem på fiender och spränga upp vissa väggar. Att bara spränga lite för skojs skull går också bra. Bomberna dyker upp efter att du hittat "Bomb Bagen". Skulle du få slut på bomber kan du alltid använda Blast Mask om du känner att du måste få spränga lite.

Bombchu
Bombchu

[Båda] De här bomberna sätter du ner på marken och de åker iväg tills de träffar något eller tills det har gått tillräckligt med tid då de exploderar. Du kan köpa denna musliknande bomb i Bomb Shop i vår allas favoritstadsdel West Clock Town.

Hero's Bow
Hero's Bow

[Link] Med pilbågen kan du naturligtvis skjuta pilar både från stillastående och ridande hästrygg. Pilbågen hittar du i det första templet, Woodfall Temple. Utöver den vanliga pilen kan du hitta tre magiska pilar.

Fire Arrow
Fire Arrow

[2 MP] Det här är den första magiska pilen du hittar och den kan bränna fiender och annat brännbart, samt smälta is. Du hittar eldpilen i Snowhead Temple.

Ice Arrow
Ice Arrow

[2 MP] Med ispilen kan du frysa fiender och bl.a. ställa dig på dem. Att skapa isplattformar man kan stå på ovanpå vatten är inte heller helt omöjligt. Ispilen kan du hitta i Great Bay Temple efter en del om och men.

Light Arrow
Light Arrow

[4 MP] Ljuspilen är användbar mot vissa fiender t.ex. Gomess och Majora's Wrath. Du hittar den i Stone Tower Temple efter det att du besegrat templets Garo Master.

Deku Nut
Deku Nut

[Link/Deku Link] Dekunötter får du första gången genom att döda en Deku Baba, sedan kan de hittas över hela Termina. Om du kastar dem på en fiende så blir den förlamad för en kort stund av dekunötens kraftiga ljus. Dekunötterna ska inte underskattas och kan vara väldigt användbara i strid.

Deku Stick
Deku Stick

[Link] Dekupinnarna kan användas som ett svärd, fast de är svaga och går lätt sönder. Meningen med pinnen är att den ska användas som fackla, för att bl.a. tända eld på spindelnät och annat krimskrams som står i din väg. Dekupinnar kan hittas över hela Termina, efter det att du dödat din första Deku Baba.

Ocarina of Time
Ocarina of Time

["Alla"] Det här är en av den kungliga familjens mest heliga föremål. Den har kraften att manipulera tiden och teleportera en till andra platser. Du får tillbaka den genom att skjuta en bubbla på Skull Kid, första gången ni möts på tredje dagens midnatt ovanpå klocktornet.

Hookshot
Hookshot

[Link] Om du skjuter på vissa föremål med Hookshoten så åker du till dem. Vissa föremål åker till dig, som t.ex. lättare flyttbara föremål. När du tar fram Hookshoten så kommer ett rött sikte synas, om siktet inte syns så är målet för långt bort. Hookshoten kan inte bara användas för att ta sig till annars otillgängliga platser, utan den kan också användas för att skada eller döda fiender. Du hittar detta föremål i Gerudo's Fortress i ledarens (Aveils) rum. För att få bort alla Gerudos från rummet ska du skjuta ner getingboet som hänger i taket.

Lens of Truth
Lens of Truth

[Alla] Med den här linsen så kan du se låtsas väggar (som du kan gå rakt igenom) och osynliga plattformar. Att använda detta föremål förbrukar dock manan. Lens of Truth hittar du i Lone Peak Shrine i Goron Village.

Magic Beans
Magic Beans

[Link] De magiska bönorna kan du köpa från den glupska killen som sitter nere i en grotta till höger om Deku Palace. Du kan plantera magiska bönor i speciella hål och med en flaska vatten blir det en svävande plattform, som du kan åka på och ta dig till tidigare otillgängliga platser.

World Map Pieces
World Map Pieces

[Alla] Varje gång du möter Tingle, så har du möjlighet att köpa en bit av Terminas världskarta. Kartbitarna kan variera i pris, men de är alla användbara för en sann äventyrare.

Moon's Tear
Moon's Tear

[Deku Link] Den här diamantliknande stenen är faktiskt en sten som fallit från månens öga, därav namnet. Om du tar en titt med teleskopet på klocktornet, så kanske du ser var den landar och du kan gå ut för att plocka upp den. Precis utanför observatoriumet är ett tips från coachen.

Stray Fairy
Stray Fairy

[Alla] Stray Fairies kan du hitta 15 stycken av i varje tempel. Om du hittar alla och tar dem till det Fairy Shrine som ligger närmast det tempel du hittat dem i, så blir du belönad med något av Great Fairy, olika beroende på vilket tempel du hittat dem i. Följande saker kan du få, uppgraderad Spin Attack (Woodfall Temple), längre magimätare (Snowhead Temple), vitt runt hjärtan (Great Bay Temple) och Great Fairy Sword (Stone Tower Temple).

Magic Jar
Magic Jar

[Alla] Magiflaskor kan du hitta över hela Termina, efter att du har fått magi av Great Fairy. De finns i två storlekar, som båda återställer din magimätare, fast då olika mycket förstås.

Sirloin Rock
Sirloin Rock

[Alla] Det här är en mums bit för en Goron. Ge/kasta den till den hungriga Goronen i Goron Village och du får en Don Gero's Mask som belöning.

Dungeon Map
Dungeon Map

[Alla] I varje grotta/tempel så finns en karta. På den kan du se grottans/templets alla rum, samt vilka du besökt och inte besökt. Ett måste för den som vill upptäcka allt helt enkelt.

Dungeon Compass
Dungeon Compass

[Alla] Precis som kartan så finns det en kompass i varje grotta/tempel. Kompassen gör så att du kan se var grottans/templets skattkistor och boss finns, du är även markerad med en gul pil och dörren du komm ifrån med en röd pil, vilket kan vara oumbärlig information för den lättförvirrade äventyraren.

Small Key
Small Key

[Alla] En vanlig nyckel som kan bl.a. hittas i grottor/templen och de behövs för att öppna låsta dörrar, bl.a. för att komma vidare i grottor/templen.

Boss Key
Boss Key

[Alla] Den här nyckeln verkar mer exklusiv än den vanliga nyckeln. Det kan bero på att detta är nyckeln som låser upp dörren till rummet där bossen i grottan/templet befinner sig.

Empty Bottles
Empty Bottle

[Alla] Tomma flaskor kan vara användbara. De kan användas för att förvara och frakta t.ex. drycker, mjölk, mediciner och fairies. I Majora's Mask finns det 6 stycken flaskor att hitta. Nedan kan du se var och hur du får dem.

  • När du har hittat Komue, så får du en flaska med Red Potion av Kotake i Swamp's Potion Shop i Southern Swamp.
  • Efter att du har klarat andra templet, gå och vinn Goron Racet och en flaska med Gold Dust är din.
  • Håll utomjordingarna borta från Romani Ranch vid 02:30 på natten på första dagen. Som belöning får du en flaska med mjölk.
  • Vinn racet över båda bäver-bröderna som Zora Link vid Great Bay.
  • På dag 3 efter 18:00 (6:00 PM). Ta på dig Captain's Hat och beordra skeletten (Stalchildren) att gräva upp en grav. Hoppa ner i hålet, där ska du leda Dampé till alla ställen han kan gräva upp (och givetvis låta honom gräva upp dem) och sedan döda det stora spöket (The Big Poe).
  • På dag 3 efter 18:00, leverera Kafei's Express Mail till Madame Aroma i mjölkbaren
Green Potion
Green Potion

[Båda] När du dricker en Green Potion så får du full mana/magi.

Red Potion
Red Potion

[Båda] När du dricker en Red Potion så helas ditt liv upp till max.

Blue Potion
Blue Potion

[Båda] När du dricker en Blue Potion så får du fullt med mana/magi och liv.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload