www.zelda-sajten.com
Masker

Masker

Här kan du hitta lite information om de 24 olika maskerna i Majora's Mask. Även lite hjälp kan förekomma. Klicka på maskerna för att se ett screenshot på hur det ser ut med masken på. Tycker du att det är någon informationsbit som fattas, får du givetvis mer än gärna maila den till mig.

Tack till Jason Voorhees, som har tagit screenshotsen.

Deku Mask
Deku Mask

Den här masken får du när du spelar Song of Healing för första gången. Som kanske förstått ger den här masken dig möjligheten att transformera dig till Deku Link. Som Deku Link kan du använda speciella dekublommor för att flyga en stund och du kan även skjuta bubblor, förutsatt att din magimätare inte är tom. Dock är inte Deku Link särskilt stark och han är känslig mot eld.

Goron Mask
Goron Mask

Följ efter Darmani med Lens of Truth, som till en början står vid en plats i Goron Village. När du har kommit fram till ett ställe och han stannat, ska du spela Song of Healing för honom. Nu har du fått Goron Masken, som ger dig möjlighet att bli Goron Link. Som Goron Link har du möjlighet att krypa ihop och rulla omkring i en hiskelig fart. Goron Link är även stark, har kraftiga armsvingar och en mäktig Ground Pound. P.g.a. Goron Links vikt är han svag när det gäller vatten och höga höjder (förutsatt att han då ramlar ner).

Zora Mask
Zora Mask

Dra in Zoran som ligger utmattad i vattnet vid Great Bay till stranden. Spela sedan Song of Healing för honom och du får Zora Masken. Som Zora Link kan du simma fort och snyggt som en fisk, gå på botten av hav och sjöar, skapa ett elektriskt barriärfält kring dig själv, använda fenorna som boomeranger för distansattacker, samt även en hel del andra "fighting combos". Zora Link är väldigt känslig för både eld och is.

Fierce Deity Mask
Fierce Deity Mask

När Link sätter på sig denna mask blir han Oni Link, vilket är japanska för ond Link. Den här masken får du genom att få alla andra masker, klara de fyra utmaningarna av barnen på månen, prata med barnet under trädet för att få den och besegra Majora's Mask för att behålla den och få tillbaka alla andra masker. Olyckligt nog kan du bara testa denna masks exceptionella krafter mot bossar, om du inte utför en viss glitch som gör att du kan ha masken på dig utanför ett bossrum. Med den här masken kan du avfyra diskar från ditt svärd, om inte magimätarn är tom, därtill är dina attacker grymt kraftfulla. Som exempel kan jag ju säga att första bossen Odolwa dör på 2-3 slag med den här masken.

All Night Mask
All Night Mask

Med den här masken kan du förbli vaken medan du lyssnar på en gammal tants historier, samt även fånga upp vad de handlar om. Om du lyckas lyssna på tantens historier får du bl.a. en hjärtbit. Den här masken kan du köpa i Curiosity Shop på tredje dagen, förutsatt att du har stoppat tjuven i North Clocktown på första dagen.

Blast Mask
Blast Mask

Slut på bomber? Då är denna mask väldigt bra. För den kan skapa explosioner av ingenting, men var på din vakt och håll upp skölden, annars kommer du att bli skadad när du använder den. För att få denna mask måste du stoppa tjuven i North Clocktown vid midnatt på dag 1, vilket du gör genom att "skära" av påsen som han springer med på sin rygg.

Bremen Mask
Bremen Mask

När du använder denna mask marscherar du i takt till musik som spelas och lustigt nog misstar djur dig för att vara deras ledare, vilket resulterar i att de följer efter dig. För att få masken ska du prata med mannen i Laundry Pool på kvällen under första eller andra dagen. Han ger dig masken bara utav att du lyssnar på honom.

Bunny Hood
Bunny Hood

Den här masken får du av den ledsna mannen i Romani Ranch genom att få alla hans kycklingar att växa upp snabbare, vilket du gör genom att använda Bremen Mask. Den här masken är mycket användbar och blir snart oumbärlig, då den ökar Links hastighet markant när man använder den, vilket gör att du t.ex. kan hoppa längre.

Captain's Hat
Captain's Hat

Den här masken hittar du i kistan som finns vid Ikana Graveyard, men för att nå kistan behöver du besegra det stora skelettet, som du förövrigt väcker genom att vara Deku Link och spela Sonata's Awakening. Den här masken ger dig möjlighet att bl.a. prata med odöda som t.ex. skelett (stalchildren). Ett tips är att bära masken första gången du möter Igos du Ikana.

Circus Leader's Mask
Circus Leader's Mask

Den här masken får du av Zoran Toto i mjölkbaren i East Clocktown genom att hjälpa honom med hans soundcheck, vilket du klarar av med de olika instrumenten du har tillgång till via de olika transformationsmaskerna. När du använder denna mask fäller den tårar, men den gör även så att det inte kommer finnas några fiender i Cremias "notebook uppdrag".

Couple's Mask
Couple's Mask

Även om den här masken är ganska värdelös, så är den användbar när du pratar med Mayor Dotour då han ger dig en hjärtbit. För att få denna mask måste du slutföra Kafeis och Anjus "notebook uppdrag", vilket jag inte kommer att beskriva här, eftersom det är så grymt mycket man måste göra under en så lång tidsepok. Vilket gör den här masken till den svåraste att få samtidigt som den är den mest värdelösa.

Don Gero's Mask
Don Gero's Mask

För att få denna mask måste du tända alla "facklor" i Goron City. Sedan måste du förstöra en av krukorna som sitter på ljuskronan som nu börjat snurra runt. Detta gör du genom att rulla ut för ett gupp i hög hastighet som Goron Link. Du har nu belönats med en Sirloin Rock som ser ut som en köttbit. Ta denna köttliknande sten till Goronen som sitter fast och fryser på en klippavsats utanför Goron City. Som tack för maten ger han dig denna mask. Denna mask ger dig möjlighet att prata med alla grodor runt om i Termina.

Garo's Mask
Garo's Mask

Utan denna mask kan du inte komma till Ikana Canyon. Väl vid Ikana Canyon kommer du att möta Garos som kommer upp här och var ur marken för att duellera mot dig, om du bär masken. Besegrar du en, så ger den dig någon form av information. Du får denna mask genom att besegra Gorman Brothers på ett hästlopp vid Milk Road.

Giant's Mask
Giant's Mask

Den här masken gör Link till en gigant. Oturligt nog kan den bara användas i Stone Tower Temples bossrum mot Twinmold. Du får masken genom att besegra Eyegoren i slutet av Stone Tower Temple. Man kan lyckas sätta på sig masken på andra ställen med hjälp av en glitch, men det kommer bara resultera i att Link står och skriker med masken på.

Gibdo Mask
Gibdo Mask

Den här masken ger dig möjligheten att prata med mumier, vilket är livsviktigt för att komma vidare i spelet och få spegelskölden. Du får masken genom att spela Song of Healing för Pamelas far som har börjat förvandlas till en mumie. Han finns på undervåningen i huset som ser ut som en musikbox i Ikana Canyon.

Great Fairy Mask
Great Fairy Mask

Du får den här masken genom att föra tillbaka den vilsna Stray Fairyn i Clock Town till Great Fairy's Shrine i North Clock Town som Link. Den här masken gör det mycket enklare att hitta och få alla Stray Fairies i templen, då de attraheras till masken. Helt enkelt en oumbärlig mask för den som vill åt alla de där exklusiva magiuppgraderingarna i spelet.

Kafei's Mask
Kafei's Mask

Den här masken är nödvändig för att kunna slutföra och komma vidare i Anju och Kafeis "notebook uppdrag". Du får masken genom att prata med Madame Aroma i Mayour Dotours (borgmästarens) hus i East Clock Town. Madame Aroma är för övrigt en ganska stor och tjock dam, om du har problem med att känna igen henne.

Kamaro's Mask
Kamaro's Mask

Med den här masken kan Link utföra en mystisk dans, som sägs vara en uråldrig dans med magiska krafter. Du får den här masken genom att spela Song of Healing för mannen som dansar på en av de svampformade stenarna norr om Clock Town vid midnatt. Du kanske kommer att känna igen dansen, men frågan är bara var du tidigare har sett den...

Keaton Mask
Keaton Mask

Den här masken gör att du kan framkalla den mystiske och legendariska gula räven, Keaton. Han kan framkallas vid en area cirkelformad av buskar om du slår sönder en av buskarna. Keaton kommer nu att testa dina kunskaper och om du svarar rätt på alla frågor kan du eventuellt erhålla en hjärtbit. Du får masken på vägen/som en del av Kafei och Anjus "notebook uppdrag".

Mask of Scents
Mask of Scents

Efter att du har klarat Woodfall Temple och vattnet är återställt, kan du gå in i tunneln vänster om Deku Palace. Där kommer du att möta Deku Butlern som kommer att utmana dig på ett race. Allt du behöver göra är att följa efter honom innan portarna slår igen (att använda Bunny Hood är att rekommendera). Om du lyckats ta dig till målet av banan ger han dig denna mask. Denna mask ger dig förmåga att känna lukten av svampar och annat som finns i närheten.

Mask of Truth
Mask of Truth

Med den här masken kan du kommunicera med one-eyed stones och även höra djurs tankar, vilket kan vara kul för den nyfikne. Du måste klara det första spindelhuset (Swamp Spider House), som finns i Southern Swamp/Woodfall trakten för att få denna mask.

Postman's Hat
Postman's Hat

Om du bär denna mask har du tillåtelse att öppna Clock Towns brevlådor. Vem vet vad man kan hitta? Men tjuvläs inga brev. Du får den här masken/hatten på vägen av Kafei och Anjus "notebook uppdrag", fast jag kan ju tillägga att du får den av stadens brevbärare på sista dagens kväll.

Romani Mask
Romani Mask

Vill du ha inträde till den exklusiva och populära mjölkbaren i East Clock Town på natten? Slutför då Cremias och Romanis "notebook uppdrag" och du kommer att bli belönad med denna mask, som självklart gör dig till kungen av Clock Towns nattliv.

Stone Mask
Stone Mask

Med den här masken på kommer du att smälta in i bakgrunden precis som en sten, vilket kommer att göra dig osynlig för de flesta fiender. Så användande av den här masken är att rekommendera i Gerudo Fortress. Du får den genom att använda Lens of Truth nära ingången till Ikana Canyon. Där ska du se en cirkel av stenar och med Lens of Truth kommer du att se en vakt. Ge honom en Red Potion och masken är din.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload