www.zelda-sajten.com
Karaktärer

Karaktärer

Karaktärer

Här kan du hitta fakta om några personer och olika raser från Majora's Mask. Är det någon karaktär/ras du saknar? Då är det bara att kontakta mig och bifoga gärna en liten faktatext, så kommer jag nog att lägga upp det inom sinom tid förhoppningsvis. Har du bifogat en kvalitativ faktatext, så kommer du givetvis att få ett hedersomnämnande i samband med texten eller i dess närhet.

Du kan klicka på bilderna för att se dem i en större skala. Vissa bilder går att förstora ännu mer genom att klicka på förstoringsikonen i det övre högra hörnet. Dessutom kan du enkelt bläddra mellan bilderna.

Skull Kid
Skull Kid

Pojken som en gång höll till i Lost Woods öster om Hyrule, har nu blivit förhäxad av Majora's Masks extrema krafter. När han hittade masken trodde han inte att den skulle förvränga honom så mycket, men nu försöker han få Termina förstört. I början av spelet kidnappar han Epona och förvandlar Link "för alltid" till en Deku Scrub. Skull Kids plan är nu att försöka krascha månen ner i Termina inom tre dagar.

Happy Mask Seller
Happy Mask Seller

Ägaren av Happy Mask Shop från marknaden i Hyrule har följt efter Link in i Termina. Han berättar om hur hans älskade och kraftfulla mask har blivit stulen. Masken är naturligtvis Majora's Mask och ingen mindre än Skull Kid är tjuven. Han ber Link om att ta tillbaka masken till honom inom tre dagar. Det är även denna man som lär Link den vackra och ack så användbara låten Song of Healing.

Tingle
Tingle

Tingle är en grönklädd man med ballong på ryggen, och är förmodligen en av de mest absurda och smaklösa karaktärer Nintendo någonsin skapat. Han är en utmärkt kartritare och säljer kartor för att skaffa pengar till sin pappa. Att köpa kartor av honom över världen kan definitivt vara en god idé.

Darmani
Darmani & Gorons

Vid liv var Darmani en storartad Goron, han var utsedd till ledare över sin stam. När han dog var hans själ dömd till att vandra Snowhead bergen. Där Goron stammen lider p.g.a. att månen kommer så nära Snowhead bergen, vilket resulterar i en otroligt kall period. Link måste hela Darmanis själ för att befria honom från sitt hemska öde och naturligtvis hjälpa Goron stammen med deras svåra överlevnadsproblem.

Postman
Postman

Den oberömde postmannen är tillbaka och nogrannare med tiden än någonsin. Han har ett strikt schema på sitt jobb i Clock Town och levererar oftast breven vid exakt rätt tidpunkt. Du kommer kanske att behöva hans hjälp under spelets gång och möjligen stanna till vid hans hus någon gång, för att få en värdig pratstund med den evige trostjänaren.

Anju
Anju

Anju är en vacker ung kvinna som är receptionist på hotellet i East Clock Town. Hennes älskade har drabbats av en förbannelse och hon har inte hört från honom sedan dess. Anju kommer att bli god vän med Link och hon kommer att spela en stor roll i hans äventyr.

Kafei
Kafei

Kafei är Anjus försvunna kärlek. Han är drabbad av en förbannelse som gör att han förblir en liten pojke för alltid. Han tycker därför att det är pinsamt att visa sitt ansikte, så han bär en mask som ska efterlikna The Keaton Fox, som det berättas om i en fabel. En dag hoppas han att kunna bryta förbannelsen och återvända till Anju. Det betyder att Link måste hjälpa till med att sammanföra dessa två själsfränder.

Mayor Dotour
Mayor Dotour

Den dystra borgmästaren av Clock Town. Kring dessa tider är han osäker på vad han ska göra, tänka eller känna. Han är orolig över månen och vad som kommer att hända med hans folk. Hans fru Madame Aroma hjälper inte till heller så mycket. Det kommer bli svårt att lösa borgmästarens problem, men det måste bli gjort och du kan gissa vem som är rätt man för jobbet.

Tatl
Tatl

Tatl hjälper Link genom äventyret precis som Navi gjorde i Ocarina of Time. Link träffar Tatl i början av äventyret när Skull Kid kidnappar Epona. Tatl blir med tiden kanske just den vän som Link sökte efter när hans resa började.

Madame Aroma
Madame Aroma

Madame Aroma - självutnämnd primadonna och det självklara navet i allas liv - är inte den typ av person du skulle vilja träffa. Hon är borgmästarens fru och hon spelar en aktiv roll i sin makes liv. Du kanske kommer att motvilligt behöva prata eller göra affärer med henne under äventyrets gång.

Romani & Cremia
Romani & Cremia

De här två systrarna är väldigt lika den yngre respektive äldre versionen av Malon från Ocarina of Time. De lever givetvis på bondgården Romani Ranch, som de tar väl hand om. Dock så finns det folk som stjäl deras mjölk och spöken och andar har också en tendens att försvåra deras tillvaro. Hjälp dem med deras olika problem och du kanske blir belönad, på mer än bara ett sätt.

Forest Monkey
Forest Monkey

Den här lilla apan kommer att guida dig genom Woods of Mystery nära Woodfall. Han kommer dessutom att försöka finta dig lite, men det är bara att hålla ögonen öppna och tummen på spaken, så ska du nog genom korrekta vägval komma fram till Koume, som behöver din hjälp.

Gibdo Man & Daughter
Gibdo Man & Daughter

Detta är Pamela och hennes pappa. Det här stackars barnet får se sin pappa långsamt förvandlas till en mumie. Deras historia är en av de känslomässigt starkare i spelet. Han var en gång en omtänksam och älskad person, men nu känner han knappt igen sin egen dotter. Link måste rädda denna man innan allt hopp är förlorat.

Guru-Guru
Guru-Guru

Det är den här mannen som ständigt spelar Song of Storms på sin spelmaskin. Du har sett honom tidigare i Ocarina of Time där han höll till i kvarnen, men nu i Majora's Mask håller han oftast till i det urmysiga Laundry Pool. Det är av denna lustiga man som du får Bremen Mask.

The Deku Family
Dekus

Dessa trädliknande varelser lever i Majora's Mask vid Deku Palace söder om Woodfall. För många år sedan så byggde de ett stort slott som är fyllt med vakter och labyrinter. Deku Butlern i den kungliga familjen har nyligen förlorat sin son, som har förklarats död, men man har inte hittat honom. När den "vackra" Deku Prinsessan försvinner från slottet (troligen kidnappad), så pekar Kungen sitt finger på en vänlig liten apa. Ungefär här någonstans kommer du (Link) in i bilden och klarar förhoppningsvis upp situationen.

Igos du Ikana
Igos du Ikana

Ikana folket har vaktat en skatt i århundraden, även i döden. De här krigarna vaktar graven som blev glömd för länge sedan. Att besegra dessa tre bjässar kanske inte blir din lättaste uppgift, men när de väl är besegrade får du låten Elegy of Emptiness.

The Indigogos
Zoras & The Indigogos

Zoras är ett fiskliknande folkslag. De förekommer även i Ocarina of Time. I Majora's Mask lever de i dem västra delarna av Termina, främst Zora Hall. Några Zoras har startat ett band vid namn The Indigogos, vilket är huvudkällan för underhållning i Zora Hall. Bandet har nyligen förlorat en medlem, Mikau gitarristen. Han är i färd med att drunkna när Link hittar honom. Du får då Zora Mask genom att spela Song of Healing för honom. Bandet består då tillsvidare av Lulu sångerskan, Japa bassisten, Tijo trummissen, Evan syntharen och Toto managern. Som många andra folkslag, så går Zoras igenom svåra tider p.g.a. månens läge. Deras heliga tempel Great Bay Temple har bl.a. blivit förvrängt.

Bombers Gang
Bombers Gang

Det här är ett gäng i Clock Town bestående av barn. De här barnen har deras egna hemliga organisation och de är villiga att ta in en Deku om han klarar ett test. Det är av dessa som Link får Bombers' Notebook, så han kan hålla koll på vilka personer han har förhandlat med eller hjälpt. De här barnen har dessutom exklusiv tillgång till stadens observatorium.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload