www.zelda-sajten.com
Bossar

Bossar

Här kan du hitta lite hjälp med hur man klarar bossarna i Ocarina of Time. Visst det var längesen jag spelade Ocarina of Time, men jag ska göra mitt bästa för att komma ihåg. Om det är något jag har missat eller om du vet något knep jag inte känner till på någon boss, så får du gärna maila mig och informera om vad det är så kanske jag lägger till det.

Gohma
Parasitic Armored Arachnid: Gohma

Queen Gohma är bossen i dekuträdet. Hon är inte särskilt svår att döda. Det du behöver göra är att när hennes öga blir rött ska du skjuta med slangbellan på det. Hon blir då förlamad och då ska du springa fram och slå henne med svärdet i ögat. Om han springer upp för väggarna och i taket så blir det lättast om du använder z-targeting och väntar tills ditt tillfälle att skjuta henne i ögat. Då ramlar hon ner och du kan slå henne med svärdet. Samtidigt har du då avvärjt hennes attack, som är att släppa ner små ungar och de kan attackera dig.

King Dodongo
Infernal Dinosaur: King Dodongo

Den här klumpen är lättare än vad han ser ut att vara. Det du behöver göra är att, när han andas in luft för att spruta eld så ska du kasta in en bomb i käften på honom. Bomben kommer explodera inuti honom och han kommer bli förlamad. Då har du din chans att springa fram och slå honom med svärdet. Sen kommer han att göra en rull attack då ska du stå på kanten nära lavan för att inte bli på rullad, men se upp så du inte trillar i. Återupprepa processen tills King Dodongo är besegrad.

Barinade
Bio-electric Anemone: Barinade

Det är det här monstret som plågar Jabu-Jabu. Först ska du när den sitter fast i taket använda (z-targeting är bra att använda) bomerangen för att förstöra dem. Nu börjar den röra sig. När den gör spinnattacken så ska du z-target mitten på den och kasta bomerangen, för att få den att stanna. Nu ska du döda alla maneter (baris) så fort som möjligt med bomerangen. När alla maneter är borta börjar den röra sig fort, använd bomerangen (z-targeting) för att förlama den. Nu har du din chans att slå den med ditt svärd. Återupprepa de hela tills Barinade är eliminerad.

Phantom Ganon
Evil Spirit from Beyond: Phantom Ganon

Phantom Ganon börjar med att rida på en häst. Han kommer att hoppa in i en tavla. Nu ska du hitta den rätta tavlan och skjuta med din pilbåge på honom, den riktiga tavlan är lite ljusare och det blir en lila cirkel på tavlan när han hoppar ut. Blir din attack med pilbågen lyckad så faller han av hästen efter ett par upprepningar. Nu när han har kommit av hästen kommer han skjuta en ljusboll (lightning ball) mot dig. Använd ditt Master Sword för att slå tillbaka ljusbollen mot honom. Bollen kanske åker fram och tillbaka mellan er ett par gånger, men när han blir träffad ska du springa fram och slå honom med ditt svärd (hoppattacker funkar bra eftersom de gör dubbelt så mycket skada än vanligt).

Volvagia
Subterranean Lava Dragon: Volvagia

Det första du bör göra i denna strid är att ta fram din Megaton Hammer. För att döda Volvagia ska du slå på hans huvud när han tittar fram ur ett av hålen. Han kommer att flyga upp i luften ett antal gånger under striden, då kommer han antingen försöka att spruta eld på dig eller få stenar att falla på dig, håll koll på skuggorna när stenarna faller så klarar du dig nog. Återupprepa delen med att slå honom i huvudet med megaton hammaren tills han är besegrad och eld medaljongen är din.

Morpha
Giant Aquatic Amoeba: Morpha

I duellen mot Morpha kommer du behöva använda din longshot för att vinna. Du ska helst hålla dig på avstånd från denna boss eftersom dens attack är att fånga dig och slänga dig tvärs över rummet. För att besegra Morpha ska du hålla dig på avstånd när den gör en vattenvirvel, samtidigt som du använder z-targeting. När du ser ögat komma upp på toppen av "vattenpelaren" ska du avfyra din longshot mot den så att ögat kommer till dig. Nu har du din chans att skada den med ditt svärd så mycket du hinner. Efter ett tag kommer den att bilda två "vattenpelare" varav en har ögat i sig. Återupprepa delen med longshoten för att återställa Lake Hylia till sitt normala och vackra jag.

Koume & Kotake
Sorceress Sisters: Twinrova

En sak att rekommendera i denna strid är att inte använda z-targeting i de delar av striden där du använder din spegelsköld. Det första du bör göra är att ställa dig någonstans på plattformen där du ser båda häxorna Koume och Kotake. Den ena häxan använder sig av elementet is och den andra eld. Du ska naturligtvis reflektera med din spegelsköld is på eld och tvärtom. Gör detta tills båda häxorna slår sig samman och blir en häxa. Nu blir det lite knepigare för nu skjuter hon slumpartat eld eller is. Din spegelsköld absorberar nu skottet från ett element och det du ska göra är att absorbera samma element tre gånger i rad. Då skjuts ett skott tillbaka mot häxan och hon faller till marken, om du har absorberat is ska du alltså försöka undvika att skölda (absorbera) eld skott. Nu ska du springa fram och slå henne med ditt svärd tills hon reser sig och börjar sväva igen. Återupprepa detta tills Twinrova är krossad.

Bongo Bongo
Phantom Shadow Beast: Bongo Bongo

Striden mot Bongo Bongo kommer du att utkämpa på en trumma. För att besegra denna boss ska du skjuta med din pilbåge på hans händer, så att de blir förlamade. Nu ska du använda din Lens of Truth så att du ser Bongo Bongos kropp, om du nu inte redan börjat använda den, men jag föredrar att spara på mana. Han är på väg till att göra en motattack, så du ska skjuta på hans röda öga, men håll dig på lagomt avstånd. Nu ska du slå honom med ditt svärd i hans öga så gott det går. Återupprepa processen tills du vunnit över skuggtemplets boss och erhållit hjärtbit.

Ganondorf
Great King of Evil: Ganondorf

Striden med Ganondorf är ganska lik striden med Phantom Ganon. Ganondorf kommer att skjuta en ljusboll mot dig, som du ska slå tillbaka med ditt Master Sword. Det kan ta ganska lång tid innan han blir träffad, men när han väl blir det ska du vara beredd på att ta fram din pilbåge och avfyra en ljuspil. Han kommer nu att falla ner till marken. Hoppa över till plattformen som han ligger på och slå honom med ditt Master Sword. Det kan hända ibland att Ganondorf attackerar dig med en lightning bolt istället för en vanlig ljusboll. Den kan du inte slå tillbaka på vanligt sätt utan du måste ladda upp en spinattack (så att magi flödar kring svärdet) genom att hålla in B-knappen. Du kommer att märka när han förbereder sig för en lightning bolt, så du har tid på dig att ladda upp ditt svärd. Återupprepa det hela tills duellen med Ganondorf är slut och flykten med Zelda nedför Ganons slott kan börja.

Ganon
Ganon

I början så slår Ganon bort ditt Master Sword. Du kommer alltså bli tvungen att använda Biggoron's Sword eller megaton hammaren. För att skada Ganon ska du slå på hans svans. För att göra det ska du blända honom med en ljuspil och springa runt honom, eller om du har slut på magi eller pilar, kan du lyckas med att rulla under hans ben och slå på hans svans snabbt. Efter en stund kommer han att bli förlamad och elden som står mellan dig och ditt Master Sword försvinner. Nu ska du alltså springa och ta ditt Master Sword och springa tillbaka. Han kommer att resa sig upp och vara redo för att strida. Du ska göra likadant som tidigare fast nu är han snabbare än förut. När Ganon blir förlamad igen ska du gå fram till han och ge honom nådastöten och prinsessan Zelda förseglar honom "för alltid" i Sacred Realm.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload