www.zelda-sajten.com
Föremål

Föremål

Här kan du hitta fakta om olika föremål och utrustning från Ocarina of Time. På vissa ställen så ger jag faktiskt lite hjälp om hur man får/hittar föremålet eller utrustningsobjektet. Givetvis få du som vanligt kontakta mig om du tycker att det är något föremål som fattas, så kanske jag i vanlig ordning lägger till det.

Kokiri Sword
Kokiri Sword

[Young Link] Det här är Links första svärd, som han måste ha för att få träffa dekuträdet. Svärdet hittar du naturligtvis någonstans i Kokiri Forest.

Master Sword
Master Sword

[Adult Link] Det här svärdet är ondskans bane och vilar i Temple of Time. Innan Link kan dra svärdet och resa igenom tiden måste han ha hittat alla tre Spirtual Stones och fått Ocarina of Time.

Biggoron's Sword
Giant's Knife/Biggoron's Sword

[Adult Link] De här två svärden kräver tvåhandsfattning och ser likadana ut, men är olika. Giant's Knife går sönder om du slår mot någonting hårt. Biggoron's Sword är smitt av en mästersmed, men du måste göra en massa byten av föremål med mera för att få tag i det stora och mäktiga svärdet.

Deku Shield
Deku Shield

[Young Link] Den här enkla skölden är gjord av trä och kan köpas i Kokiri Forest och på andra ställen i Hyrule. Den duger till att reflektera nötter tillbaka på fiender som spottar dem, men om du börjar brinna lite så brinner skölden upp.

Hylian Shield
Hylian Shield

[Båda] Det här är en sköld som Hylianska soldater använder i krig. Den är mycket stark och brinner inte upp, så som dekuskölden kan göra. Du kan köpa den på Bazaar's Shop vid Market för 80 rupees.

Mirror Shield
Mirror Shield

[Adult Link] Den här legendariska skölden hittar du i Spirit Temple. Den kan inte bara reflektera solljus, utan också vissa speciella attacker, vilket gör den mycket användbar i vissa lägen.

Kokiri Tunic
Kokiri Tunic

[Båda] Link börjar spelet med denna gröna tunika. Den är standardklädsel för ett kokiri barn och har inga speciella egenskaper mer än att den är vacker och värmer kroppen något.

Goron Tunic
Goron Tunic

[Adult Link] När Link bär denna röda tunika så kan han stå emot stark värme. Du kan få den genom att stoppa den stora rullande Goronen inuti Goron City. Om jag minns rätt kan den även köpas för en oskälig summa pengar.

Zora Tunic
Zora Tunic

[Adult Link] Med den här blå tunikan kan Link stanna under vatten väldigt långa perioder t.ex. när han använder Iron Boots, för att gå på botten av sjöar. För att få den måste du smälta isen kring Zora kungen med blå eld.

Kokiri Boots
Kokiri Boots

[Båda] Det här är Links standardskor, som man börjar spelet med. Du kommer troligen använda dessa skor den större delen av din speltid, då de lämpar sig bra för sedvanlig löpning och vandring i naturen.

Iron Boots
Iron Boots

[Adult Link] Med de här skorna blir Link tillräckligt tung för att gå på botten av sjöar som t.ex. Lake Hylia, men för att göra det en längre tid behöver du Zora Tunic. De här skorna hittar man i Ice Cavern bakom Zora's Domain.

Hover Boots
Hover Boots

[Adult Link] De här skorna gör så att Link kan sväva en kort stund t.ex. på vattnet eller över korta avstånd (dvs i luften). De här skorna hittar man i Shadow Temple. Nackdelen är dock att vanligt underlag kan bli lite väl halt.

Bomb Bag
Bomb Bag

[Båda] Med bombpåsen så kan Link bära bomber, den finns i tre olika storlekar.

Liten: Denna hittar du i Dodongo's Cavern, som låter dig bära upp till 20 bomber.

Stor: Med den här så kan du bära upp till 30 bomber. Denna påse är huvudpriset i Bobmchu Bowling Alley vid Market.

Största: Med den största bombpåsen så kan du bära upp till 40 bomber. Den kan du få genom att kasta en bomb på (stanna) Goronen (den lilla, ej den stora i Goron City) som rullar omkring i Goron Village.

Deku Seed Bag
Deku Seed Bag

[Young Link] I den här påsen förvarar Link sina frön som han använder som skott till slangbellan, det finns tre olika storlekar på påsen.

Liten: Den här påsen får du samtidigt som du hittar slangbellan i dekuträdet, då kan du ha upp till 30 skott.

Stor: Besegra en speciell fiende i Lost Woods och du får denna påse som kan ha upp till 40 skott.

Största: Få den perfekta poängen på Shooting Gallery vid Market och du får en påse som kan hålla upp till 50 skott.

Quiver
Quiver

[Adult Link] I den här så förvarar Link sina pilar, som han använder till pilbågen som ammunition. Quivern finns i tre olika storlekar.

Liten: Med den här kan du ha upp till 30 pilar och du får med den automatiskt när du hittar pilbågen.

Stor: Denna kan du vinna i Shooting Gallery i Kakariko Village. Nu kan du bära upp till 40 pilar.

Största: Få mer än 1500 poäng på Horseback Archery Game vid Gerudo Fortress och du kan ha upp till 50 pilar.

Wallet
Wallet

[Båda] För att hålla reda på dina rupees så behöver du givetvis en plånbok och den finns i tre olika sorters storlekar, från liten till den största.

Liten: Den du startar spelet med, som tillåter dig att ha upp till 99 rupees.

Stor: När du fått 10 Gold Skulltula Tokens så kan du gå till House of Skulltula i Kakariko Village och där blir du belönad med en plånbok som kan bära upp till 200 rupees.

Största: När du fått 30 Gold Skulltula Tokens så ska du gå till huset i Kakariko Village och där får du denna stora plånbok som ger dig möjlighet att ha upp till 500 rupees.

Goron's Bracelet
Goron's Bracelet

[Young Link] Med det här armbandet kan Link lyfta lite tyngre saker, som t.ex. bomb blommor. Du får detta armband om du spelar Saria's Song framför Darunia, som då kommer att bli alldeles till sig av lycka och brista ut i en galen dans, varpå du belönas med föremålet i fråga.

Silver Gauntlets
Silver Gauntlets

[Adult Link] Silverhandskarna ger Link en otrolig styrka, som gör att han kan lyfta vissa stenbumlingar. Silverhandskarna hittar du i Spirit Temple.

Golden Gauntlets
Golden Gauntlets

[Adult Link] Med guldhandskarna blir du enormt stark, då kan Link lyfta stora stenbumlingar och kolosser. Guldhandskarna hittar du i Ganon's Castle.

Silver Scale
Silver Scale

[Båda] Istället för att dyka 3 meter så kan du nu dyka 5 meter. Du får detta föremål om du klarar "rupee utmaningen" vid toppen av vattenfallet i Zora's Domain.

Golden Scale
Golden Scale

[Båda] Med Golden Scale så kan du dyka ner 8 meter i vattnet. Du får denna om du fångar en fisk som väger mer än 18 pounds i Fishing Pound vid Lake Hylia.

Bomb
Bomb

[Båda] Bomberna är väldigt användbara, du kan använda dem på fiender och spränga upp vissa väggar. Att bara spränga lite för skojs skull går också bra. Bomberna dyker upp efter att du hittat "Bomb Bagen".

Bombchu
Bombchu

[Båda] De här bomberna sätter du ner på marken och de åker iväg tills de träffar något eller tills det har gått tillräckligt med tid då de exploderar. Du kan vinna denna musliknande bomb i Bombchu Bowling Alley vid Market.

Boomerang
Boomerang

[Young Link] Boomerangen kan förlama och även döda fiender. Den kommer givetvis tillbaka till dig och kan ha saker med sig om du prickat rätt som t.ex. hjärtan eller magi flaskor. Boomerangen funkar bra tillsammans med Z-targeting och du hittar den inuti Lord Jabu-Jabus mage.

Fairy Bow
Fairy Bow

[Adult Link] Med pilbågen så kan du naturligtvis skjuta pilar både från stillastående position och från ridande hästrygg. Pilbågen hittar du i det första templet, Forest Temple. Utöver den vanliga pilen så kan du hitta tre magiska pilar, vilka är som namnet antyder en aning mäktigare än den vanliga pilen.

Fire Arrow
Fire Arrow

[2 MP] Det här är den första magiska pilen du hittar och den kan bränna fiender och smälta is. För att få den ska du stå på ön mitt i Lake Hylia och skjuta mot solen när den går upp med en vanlig pil.

Ice Arrow
Ice Arrow

[2 MP] Med ispilen kan du frysa fiender och på så sätt bl.a. kunna stå på dem. Ispilen kan du hitta i Gerudo Training Ground, men för att få den behöver du både Lens of Truth och Silver Gauntlets.

Light Arrow
Light Arrow

[4 MP] Ljuspilen är viktig eftersom kraften av ljus är det enda som kan besegra mörkret inom Ganondorf. Befria de sex "vise männen" (sages) och du belönas med ljuspilen av ingen mindre än prinsessan Zelda.

Deku Nut
Deku Nut

[Båda] Dekunötter kan du hitta nästan överallt i Hyrule. Om du kastar de på en fiende så blir den förlamad för en kort stund av dekunötens kraftiga ljus. Dekunötterna ska inte underskattas och kan vara väldigt användbara i strid.

Fairy Slingshot Deku Seeds
Fairy Slingshot

[Young Link] Med slangbellan kan du skjuta fiender på långt avstånd och på så sätt döda dem utan att riskera din hälsa. Ammunitionen till slangbellan är Deku Seeds som du kan hitta lite här och var efter det att du fått slangbellan. Skotten förvaras naturligtvis i din Deku Seed Bag. Slangbellan är mycket användbar som liten och du hittar den inuti dekuträdet.

Deku Stick
Deku Stick

[Young Link] Dekupinnarna kan användas som ett svärd, fast de är svaga och går lätt sönder. Meningen med pinnen är att den ska användas som fackla, för att bl.a. tända eld på spindelnät och annat krimskrams som står i din väg. Dekupinnar kan hittas över hela Hyrule.

Fairy Ocarina
Fairy Ocarina

[Young Link] Det här instrumentet kan du spela melodier med och den är måttligt lik Ocarina of Time, men den innehåller inte alls samma magiska krafter. Saria ger dig detta föremål när du lämnar Kokiri Forest för första gången.

Ocarina of Time
Ocarina of Time

[Båda] Det här är en av den kungliga familjens mest heliga föremål. Den har kraften att manipulera tiden och teleportera en till andra platser. Ocarina of Time kastar Zelda till dig när hon flyr från Ganondorf med häst vid porten till Market, efter det du har hittat de tre spirituella stenarna.

Megaton Hammer
Megaton Hammer

[Adult Link] Med megaton hammaren så kan du slå sönder vissa stenar och flytta på vissa stora block. Självklart kan du även använda hammaren som vapen mot fiender, t.ex. Volvagia. Megaton hammaren hittar du i Fire Temple.

Hookshot/Longshot
Hookshot

[Adult Link] Om du skjuter på vissa föremål med "hookshoten" så åker du till dem. Vissa föremål åker till dig, som t.ex. lättare flyttbara föremål. När du tar fram "hookshoten" så kommer ett rött sikte synas, om siktet inte syns så är målet för långt bort. "Hookshoten" kan inte bara användas för att ta sig till annars otillgängliga platser, utan den kan också användas för att skada eller döda fiender. "Hookshoten" får du av Dampe, gravvaktaren i "Kakariko Village". "Hookshoten" har även en uppgradering, som du hittar i Water Temple. "Longshoten" som är uppgraderingen gör att kedjan blir längre vilket bidrar till längre räckvidd med din Hookshot/Longshot.

Lens of Truth
Lens of Truth

[Båda] Med den här linsen så kan du se låtsas väggar (som du kan gå rakt igenom) och osynliga plattformar. Att använda detta föremål förbrukar dock manan. Lens of Truth hittar du i The Bottom of the Well i Kakariko Village.

Magic Beans
Magic Beans

[Young Link] De magiska bönorna kan du köpa från killen som sitter vid Zora's River. Efter varje gång du köpt magiska bönor så höjer han priset med 10 rupees. Du kan plantera magiska bönor i speciella hål och med tiden så blir det en svävande plattform, som du kan åka på och ta dig till tidigare otillgängliga platser.

Din's Fire
Din's Fire

[Adult Link] När Link använder detta föremål så bildas en eldkupol över och runt honom. Eldkupolen expanderar sedan utåt och kan bl.a. skada fiender omkring dig. Din's Fire får du av Great Fairy och den kostar 6 MP att använda.

Farore's Wind
Farore's Wind

[Adult Link] När Link använder detta föremål så placerar han ut en teleporterings punkt. När du använder den igen så kommer du att teleporteras till punkten som du tidigare märkt ut. Farore's Wind får du av Great Fairy och den kostar 6 MP att använda.

Nayru's Love
Nayru's Love

[Adult Link] Nayru's Love bildar ett blått försvarande ljus kring Link när den används. Ljuset försvinner efter en stund, men under den period föremålet används så kan Link inte bli skadad av någon fiende. Nayru's Love får du av Great Fairy och den kostar 12 MP att använda.

Magic Jar
Magic Jar

[Båda] Magiflaskor kan du hitta över hela Hyrule. De finns i två storlekar, som båda återställer din magimätare, fast då olika mycket förstås.

Stone of Agony
Stone of Agony

[Båda] Om du har en rumble pack så kan din kontroll skaka vid vissa tillfällen när du har denna sten. Den här stenen får du i House of Skulltula i Kakariko Village när du samlat 20 Gold Skulltula Tokens.

Dungeon Map
Dungeon Map

[Båda] I varje grotta/tempel så finns en karta. På den kan du se grottans/templets alla rum, samt vilka du besökt och inte besökt. Ett måste för den som vill upptäcka allt helt enkelt.

Dungeon Compass
Dungeon Compass

[Båda] Precis som kartan så finns det en kompass i varje grotta/tempel. Kompassen gör så att du kan se var grottans/templets skattkistor och boss finns, du är även markerad med en gul pil och dörren du komm ifrån med en röd pil, vilket kan vara oumbärlig information för den lättförvirrade äventyraren.

Small Key
Small Key

[Båda] En vanlig nyckel som kan bl.a. hittas i grottor/templen och de behövs för att öppna låsta dörrar, bl.a. för att komma vidare i grottor/templen.

Boss Key
Boss Key

[Båda] Den här nyckeln verkar mer exklusiv än den vanliga nyckeln. Det kan bero på att detta är nyckeln som låser upp dörren till rummet där bossen i grottan/templet befinner sig.

Empty Bottles
Empty Bottle

[Båda] Tomma flaskor kan vara användbara. De kan användas för att förvara och frakta t.ex. drycker, mjölk, mediciner och fairies. I Ocarina of Time så finns det 4 stycken flaskor att hitta. Nedan kan du se var och hur du får dem.

  • Fånga 3 stycken "super hönor" i Lon Lon Ranch.
  • Hitta flickans hönor som hon har tappat bort och ta dem tillbaka till henne, i Kakariko Village.
  • Vid Lake Hylia dyk ner och hitta en flaska som innehåller ett brev från Ruto.
  • Fånga alla 10 stora Poes i Hyrule Field och sälj dem till killen som håller till vid ingången till Market.
Green Potion
Green Potion

[Båda] När du dricker en Green Potion så får du full mana/magi.

Red Potion
Red Potion

[Båda] När du dricker en Red Potion så helas ditt liv upp till max.

Blue Potion
Blue Potion

[Båda] När du dricker en Blue Potion så får du fullt med mana/magi och liv.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload