www.zelda-sajten.com
Karaktärer

Karaktärer

Karaktärer

Här kan du hitta fakta om några personer och olika raser från Ocarina of Time. Är det någon karaktär/ras du saknar? Då är det bara att kontakta mig och bifoga gärna en liten faktatext, så kommer jag nog att lägga upp det inom sinom tid förhoppningsvis. Har du bifogat en kvalitativ faktatext, så kommer du givetvis att få ett hedersomnämnande i samband med texten eller i dess närhet.

Du kan klicka på bilderna för att se dem i en större skala. Vissa bilder går att förstora ännu mer genom att klicka på förstoringsikonen i det övre högra hörnet. Dessutom kan du enkelt bläddra mellan bilderna.

Nabooru
Gerudos

Gerudofolket är ett par tjuvaktiga kvinnor, som befinner sig på en fästning nära öknen. Deras ledare är den stiliga Nabooru och deras store tjänare är Ganondorf, tjuvarnas konung.

Ruto
Zoras

Zoras vattenfolk lever i Zoras vattenrike, en bit till höger om Kakariko. Zorafolket är en blandning mellan en människa och en fisk. De är den mesta tiden i vattnet, men kan vistas på land en kort tid. De kan också röra sig på land. De anses vara mycket förnäma och verkar alltid stolta och eleganta.

Zelda
Zelda

Kungens dotter är prinsessan Zelda. Hon räknar med att Link ska rädda Hyrule. Zelda har Visdomens Triforce, Link Modets Triforce och Ganondorf Styrkans Triforce. Zelda är en "tomboy" vilket betyder pojkflicka. (Läs om Sheik för att förstå mer.)

Sheik
Sheik

Det är han här som lär dig många utav alla låtarna. Han kämpar tillsammans med Link mot ondskan. Eller han ska jag nog inte säga, för egentligen är det här prinsessan Zelda! Det märker man när man har tagit alla medaljongerna och står och pratar med Sheik. Då förvandlas han nämligen till sitt riktiga jag, d.v.s. Zelda.

Link
Link

Link bor i Kokiri Forest. Men egentligen är Link inte någon Kokiri utan en Hylian. Hans mamma blev utjagad ur Kakariko Village och var tvungen att lämna Link i Kokiri Forest bland alla andra barnen där. Ingen Kokiri blir nämligen vuxen. Att Link inte är någon Kokiri märker man när man blir vuxen.

Saria
Kokiris

Kokirifolket lever i de djupa skogarna i Hyrule. Dessa tomtelika invånare följs från födseln av en egen fe, som genom hela livet bistår med råd och dåd. Byns invånare är glada och kan inte åldras. Lämnar de skogarna är de dömda att dö.

Ganondorf
Ganondorf

Ganondorf är han som innehar Styrkans Triforce och han är Ondskans Kung. Han kämpar hela tiden för att få Zelda's och Link's två Triforce. Han är också näst sista bossen som Link måste slåss mot i Ocarina of Time. Ganondorf är ledare över Gerudos.

Darunia
Darunia

Darunia är kung över alla Gorons. Han blir så fäst vid Link så att han kallar dem bröder, och döper sin son efter honom. Darunia är mycket omtyckt bland alla Gorons, och när det var några utav dem som blev tillfångatagna i Fire Temple så skyndade han sig dit för att hjälpa till. (Han behöver förstås Link's hjälp också.)

Navi
Navi

Navi är Link's skyddsfe och hjälper Link under äventyret i oOt. Hon ger tips om t.ex. farornas och bossarnas svaga punkter. Om Navi ropar på dig, trycker du C-knapp upp för att höra vad hon har att säga

Kaepora Gaebora
Kaepora Gaebora

En vis "sage" som cirklar runt på Hyrules himmel. Den här ugglan kommer du stöta på lite här och var i Hyrule och han vet mer än någon annan i Hyrule. Han kommer dessutom ge dig lite guide hjälp på din resa för att förgöra ondska. Dock kan de långa samtalen med honom vara väldigt störande och irriterande.

Talon
Talon

Talon är en simpel man som bestämmer över "Lon Lon Ranch". Trots att han håller bondgården i gott skick så sover han väldigt tungt och länge. Ibland krävs det till och med en galande tupp vid hans öra för att väcka honom. Han har en vänlig och vacker dotter vid namn Malon, som han har förtrott sin finaste häst Epona till.

Malon
Malon

Detta är Talons dotter och en duktig sångare. Malon är en söt och vänlig flicka som tar hand om sysslor på hennes fars bondgård. Malon tränar en gallant häst vid namn Epona. Hon beger sig ofta till "market" för att göra ärenden åt sin far. Malon beundrar och ser upp till Link.

Ingo
Ingo

Ingo är en ganska bitter person som arbetar för Talon på bondgården. Ingo klagar över det medans Talon sover, men han utför allt arbete som måste bli gjort. Vissa säger att Ingo har onda meningar och att man inte ska lita på honom. Dock har han en svag punkt, att spela på hästar.

Mido
Mido

Mido är den lite elaka och oförskämda ledaren över Kokiri stammen. Han har alltid ogillat Link sedan de först möttes och ofta låter han inte Link vara med i lekar och vissa aktiviteter. Mido låter aldrig någon slinka förbi honom och han lever ensam i sitt hus.

King Zora
King Zora

Ledaren över Zora stammen och pappa till prinsessan Ruto. Kung Zora är väldigt stor till växten och han är ofta för tjock för att göra något. Han sitter på sin tron och vaktar vägen till Jabu-Jabu, den gigantiska fisken som Zoras ser som deras gud. Kungen är ofta villig till att hjälpa folk.

Rauru
Rauru

Den mest visa av alla i Hyrule. Rauru har lett "Chamber of Sages" i många århundraden och vaktar den största av alla skatter, "Triforce". Rauru har varit i "Sacred Realm" i väntan på den utvalde som ska dra "master sword" och rädda Hyrule. Han behöver inte vänta så länge till nu.

Impa
Impa

Impa är prinsessan Zeldas livvakt och barnsköterska. Impa är en av de sista överlevande av den sheikiska rasen och hennes hemstad är Kakariko Village. Hon är dessutom Shadow Temples "sage", som du kommer behöva befria i dina vuxna dagar.

Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload Preload